Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Competiţie de film documentar-Open Society Documentaries

Fundaţia Soros România, în parteneriat cu Televiziunea Romană, lansează competiţia de proiecte de film documentar Open Society Documentaries, una din principalele iniţiative media ale Fundaţiei Soros, orientate spre dezvoltarea producţiei de film documentar în România, ca vector de conştientizare asupra problemelor de larg interes public din România contemporană.

 Realizatori profesionişti de film documentar sunt invitaţi să depună proiecte de film documentar de televiziune (52 min.) sau feature documentary (75-90 min.) pe varii tematici de larg interes social. Documentarul poate fi în faza de dezvoltare sau deja în fază de producţie.
 
 Fundaţia Soros România oferă în 2011 cofinanţare pentru două proiecte de film documentar, după cum urmează:

  • 10.000 USD brut pentru un documentar aflat în faza de dezvoltare. Termenul de finalizare trebuie să fie de maxim 2 ani de la data acordării primei tranşe din suma totală de finanţare.

  • 10.000 USD brut pentru un documentar aflat în faza de producţie. Termenul de finalizare trebuie să fie de maxim 1 an de la data acordării primei tranşe din suma totală de finanţare.

 
 Este foarte important ca subiectul ales să fie atent investigat şi să nu mai fi fost acoperit de o altă producţie anterioară (dacă a mai fost tratată e esenţial să se menţioneze de către cine, în ce producţie şi ce perspectivă cu totul nouă aduce proiectul propus).
 
 Proiectele trebuie să surprindă porţiuni din România actuală, cu un focus pe problematici de interes larg pentru societate. Cu titlu de exemplu, pot fi abordate tematici ce ţin de drepturile omului, minorităţi, mediu, sănătate, politicul în general, fenomene sociale contemporane ca migraţia etc. Suntem interesaţi de idei cu un caracter expoziţional-investigativ puternic care să se adreseze unui public cât mai larg.  
 
 Deadline - 16 Mai 2011, ora 12:00
 Mai multe detalii despre competiţie precum şi informaţii despre procesul de aplicaţie sunt disponibile pe pagina de internet a Fundaţiei Soros România www.soros.ro
 
 Persoana de contact: Adrian Raspopa (coordonator program Fundaţia Soros) - araspopa(at)soros(dot)ro
 
Competiţia Open Society Documentaries se înscrie în cadrul iniţiativelor media pe 2011 ale Fundaţiei Soros România, ca vector de conştientizare socială şi de suport pentru revitalizarea pieţei de film documentar.