Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Concert de excepţie la Festivalul Enescu

vadim-repin.jpg

Vadim Repin

A debutat la Moscova şi Sankt Petersburg la numai 11 ani, a cântat cu cei mai mari dirijori ai lumii şi a avut ca parteneri de muzică de cameră unii dintre cei mai mari instrumentişti ai momentului.

La 5 ani descoperea vioara şi primea deja o educaţie muzicală de excepţie de la celebrul magistru al acesteia, Zakhar Bron. Maestrul atâtor generaţii de virtuozi a avut satisfacţia să-l vadă câştigând  medalia de aur a Concursului Henryk Wieniawski şi să aibă astfel confirmarea internaţională a unui talent cu totul ieşit din comun.

Şase ani mai târziu, Vadim Repin devenea cel mai tânăr câştigător al prestigioasei Competiţii muzicale Regina Elisabeta şi la cei numai 17 ani ai săi îşi începea deja o carieră artistică fulminantă pe plan mondial. Artistul este un specialist al muzicii ruse şi franceze dar interesul sau atinge şi zonele de expresie contemporană incluzând repertoriului personal lucrări semnate de John Adams şi Sofia Gubaidulina.


Seara de luni, 19 septembrie va oferi celor veniţi la Sala Palatului prilejul de a-i admira măiestria interpretativă în paginile concertului de vioară a lui Piotr Ilici Ceaikovski. Alături de Vadim Repin, bagheta celebrului Zubin Mehta care se va afla la conducerea Orchestrei Filarmonice din Israel va conferi serii de 19 statutul de eveniment muzical de prim rang al Festivalului Internaţional George Enescu. O companie pe măsură în cadrul acestei ediţii care se altura şirului lung de colaboari prestigioase de care Vadim Repin s-a bucurat de-a lungul anilor şi care include nume legendare ca Yehudi Menuhin, Pierre Boulez, Riccardo Chailly, Mariss Jansons, James Levine sau Riccardo Muti. Trebuie adugat că apariţiile sale în formaţii camerale au avut ca parteneri artişti de talia unor Evgeny Kissin, Lang Lang, Martha Argerich sau Mischa Maisky. O întâlnire cu performanţa de excepţie care pur şi simplu, nu trebuie ratată.