Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Concert pentru patru harpe susţinut de “White Harps’ Quartet”

concert-patru-harpe-bucuresti.jpg

Concert pentru patru harpe susţinut de “White Harps’ Quartet”

Institutul Italian de Cultură din Bucureşti vă invită marţi 11 decembrie 2012, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon din Bucureşti (Sala Majestic) unde va avea loc un o seară muzicală dedicată Crăciunului.

Protagonistul spectacolului este un cvartet de harpe compus numai din femei, care la fiecare apariţie reuşeşte să obţină ropote de aplauze şi sinceră admiraţie. 

Cvartetul de Harpe White Harps a luat fiinţă în 1993 şi de atunci succesul de care s-a bucurat a fost tot mai mare. White Harps s-a născut din nevoia de a experimenta noi valenţe acustico-expresive ale harpei, nevoie care se împlineşte prin abordarea mai multor genuri muzicale şi propunând un repertoriu care merge de la Vivaldi la Gershwin, de la motivele clasice la dansurile spaniole, de la piesele jazz la cele contemporane. Cuceriţi de particularităţile ieşite din comun ale grupului, cunoscuţi compozitori italieni, precum Giorgio Gaslini şi Fabrizio Francia, au compus şi dedicat grupului noi opere.

După terminarea studiilor cu rezultate excelente, membrele cvartetului, Sabina Baratella, Alessandra Targa, Alice Belardini-Pini, Giulia Rettore, s-au perfecţionat cu profesori de renume mondial şi au participat la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale unde s-au clasat mereu pe primele locuri. Pe lângă activitatea concertistică, se dedică şi activităţii didactice şi colaborează cu orchestre de renume.