Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cvartetul Voces

cvartetul-voces-concert.jpg

Cvartetul Voces în concert

Cu o activitate ce acoperă deja aproape patru decenii, Cvartetul Voces este unul dintre acele repere exemplare ale succesului şi a puterii de seducţie de care muzica de cameră se bucură în rândul auditoriului din ţară şi din străinătate.

Fantastica notorietate internaţională a formaţiei camerale ieşene care se adaugă în mod firesc unei cariere de anvergură începută odată cu câştigarea mai multor prestigioase premii internaţionale o plasează într-un top al valorilor genului între primele cinci din lume.

            Acest lucru nu poate decât să transforme după amiaza zilei de 18 septembrie într-un eveniment de prim rang al Festivalului internaţional George Enescu şi să atribuie încă o dată scenei Ateneului Român statutul de loc privilegiat al performanţei muzicale de vârf. Cele peste 50 de înregistrări purtând semnătura prestigiosului ansamblu oferă o consistenţă cu totul deosebită celor dornici să acceseze un univers sonor ce acoperă o arie de interes stilistic începând cu Mozart şi Beethoven  şi terminând cu Brahms şi Enescu.

            Programul pe care membrii cvartetului îl propun publicului festivalului este unul extrem de atractiv şi cu un grad de accesibilitate cu totul deosebită. Începând cu Concertul pentru pian, vioară şi cvartet de coarde purtând semnătura lui Ernest Chausson, o capodoperă de o complexitate instrumentală cu totul excepţională a compozitorului francez şi continuând cu două strălucitoare opusuri mozartiene, cvartetele cu pian nr 1, KV 478 şi nr 2, KV 493 măiestria artistică a ansamblului Voces se va afla încă o dată în atenţia publicului bucureştean. Dacă adăugăm că manifestarea se bucură de coparticiparea unor interpreţi ca Horia Mihail (pian) şi Alexandru Tomescu (vioară), nu putem decât spera într-un eveniment cameral de excepţie.