Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dan Puric lansează albumul „Royal Fashion”

pass.jpg

Passe-Partout Dan Puric

Compania de Teatru „Passe-Partout Dan Puric” organizează marți, 12 aprilie 2011, orele 17.00, la Librăria Mihail Sadoveanu, evenimentul de lansare a albumului de fotografie „Royal Fashion”.

Albumul este realizat de Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian” și de Compania de Teatru „Passe-Partout Dan Puric”. Sponsorul tipăririi albumului este  Raiffeisen Bank.
La eveniment vor fi prezenti Dan Puric și artiști din distribuția spectacolului „Royal Fashion”. Fotografiile realizate de Tomoaki Minoda prezintă spectacolul „Royal Fashion” din perspective diferite: repetiții, imagini din spectacol, fotografii de fashion din creațiile Doinei Levintza și fotografii de arhivă cu membri ai Casei Regale Românești.
Royal Fashion” este cel mai recent spectacol, semnat de Dan Puric, realizat în colaborare cu Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian”. Premiera a avut loc pe data de 10 mai 2010, Ziua Regalității Române. Spectacolul „Royal Fashion” este o parabolă inedită despre monarhie și putere. Costumele fabuloase create de
Doina Levintza, scenografia Corinei Grămoșteanu și coregrafia lui Traian Vlaş completează universul imaginat de Dan Puric, nuanțând momente și spărgând conveniențe.

Lansarea oficială a albumului și a expoziției „Royal Fashion” a avut loc pe 24 martie , în foaierul Teatrului Național de Operetă, în prezența Alteței Sale Regale
Principesa Margareta și a Alteței Sale Regale Principele Radu al României.


DESPRE PROIECTELE „ROYAL FASHION” :


Sponsorul albumului şi al expoziţiei este Raiffeisen Bank. Despre acest proict, Steven van Groningen, Președinte & CEO Raiffeisen Bank a declarat: „Avem deja o tradiţie în colaborarea cu trupa Passe-Partout şi cu Dan Puric şi, de fiecare dată, am avut satisfacţia unui act artistic de calitate. Mă bucur că reuşim să oferim, prin deschiderea aceastei expoziţii şi prin editarea albumului “Royal Fashion”, un reper cultural care merită cunoscut, văzut şi revăzut.”


Dan Puric, regizorul spectacolului Royal Fashion şi coordonatorul celor două proicte a spus: „Am încercat prin acest spectacol să aduc aminte ceea ce am pierdut: fiorul înălţător al calităţii. Căci regalitatea asta presupune: o înălţare, o înnobilare, o scoatere din mulţime. În termenii vieţii, femeia pe care o iubim este regina noastră. Ea nenalţă dincolo de obişnuitul trăit până s-o cunoaştem. La fel, bărbatul iubit de femeie este regele ei. Dragostea, deci, nu este nici pe departe o stare democratică, ci o stare aristocratică. Este, dacă vreţi, înnobilarea firii umane, atât de supusă biologicului şi gregarităţii, cu statutul de fiinţă.”