Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Doi dintre noi, spectacol de dans

doi-noi6.jpg

Doi dintre noi, spectacol de dans

"Doi dintre Noi" este un "love story" clasic, senzual, şi expresiv. Simplu de “citit” dar nu simplist. Spectacolul "Doi dintre Noi", prezentat în limbajul teatral universal, promovat în România doar de trupa "Passe-Partout Dan Puric", prilejuieşte desfăşurarea unei sensibile demonstraţii de mişcare, sunet şi imagine, în care gestul strict uman se îmbină cu sensurile iubirii.

Creat de doi actori de excepţie, Ana Pepine şi Paul Cimpoieru, "DOI DINTRE NOI",  a obţinut numeroase medalii şi distincţii, cea mai recentă fiind medalia de aur de la Festivalul Internaţional de Dramă şi Pantomimă de la Belgrad, în 2010.

 

O sâmbătă seara reusită , în Centrul  Vechi, poate incepe cu un spectacol de teatru. “DOI DINTRE NOI” , Sâmbătă, 4 iunie, orele 19.00, la teatrul de pe strada Lipscani 53.

Despre:

Dan Puric este o persoalitate marcantă în peisajul cultural-artistic din România. Actor al teatrului Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti, este şi inventatorul unui nou limbaj teatral. Unicitatea acestui limbaj universal de comunicare teatrală este dată de libertatea cu care Dan Puric alătură forme spectaculare diferite de la pantomimă clasică şi comportamentală la dans popular românesc, rusesc, step, tango, flamenco, balet, dans contemporan şi  arte marţiale, pe care le foloseşte ca vehicol de trasmitere a ideilor, trăirilor şi sentimentelor.

Compania Passe Partout DP a fost înfiinţată de către Dan Puric în anul  1999, în urma unor selecţii minuţioase. Membrii companiei sunt actori amatori şi profesionişti de toate vârstele. Pe lângă spectacolele create și regizate de Dan Puric. „Made în România”, „Costumele”, „Hic sunt leones”, „Cei 150”, „Don Quijote”şi “Royal Fashion”, actorii trupei au realizat şi proiecte proprii, “Toţi cinci”, “Rencontres”, “Doi dintre noi”, “Fantasmagoria”, “Noi”,  “România, închis pentru inventar”, “Necuvinte”.