Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Elevii români, aşi la matematică

Delegaţia Romanei a ocupat primul loc la Olimpiada Balcanica de Matematica elevii români obţinând şase medalii, dintre care trei de aur. Concursul s-a desfăşurat în perioada 19 - 24 iunie, în Cipru, elevii venind din 15 state.

Medaliile de aur au fost obţinute de Andreea Măgălie (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Cosmin Ştefan Gramatovici (Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti) şi Ştefan Spătaru (Şcoala cu clasele I-VIII "Mihai Viteazul" din Alexandria, judeţul Teleorman).

Cosmin Ştefan Gramatovici, medaliat cu aur şi la precedenta ediţie (2010, România), a fost distins anul acesta şi cu premiul special al juriului pentru soluţia originală prezentată la una din probleme, acumulând, totodată, şi punctaj maxim.

Medaliile de argint au fost obţinute de doi elevi provenind de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti: Simona Diaconu şi Marius Bocanu, în timp ce medalia de bronz i-a revenit lui Teodor Andronache (Şcoala cu clasele I-VIII Sineşti, judeţul Vâlcea).

Au particiăat elevi din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Turcia, Kazahstan, Tadjikistan, Turkmenistan şi Azerbadjan.