Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


European Border Breakers şi-a desemnat câştigătorii

european-border-breakers-desemnat-castigatorii.jpg

European Border Breakers şi-a desemnat câştigătorii

Au fost desemnaţi câştigătorii concursului "European Border Breakers' pe 2012. Comisarul european pentru cultură Androulla Vassiliou a prezentat lista câştigătorilor printre care se află şi o româncă. Concursul european consacră noile talente de vârf ale muzicii europene pop.

Câştigătorii sunt selectaţi de compania de analiză a pieţei muzicale Nielsen Music Control pe baza vânzărilor de discuri şi a frecvenţei de difuzare. Apoi se mai ţine cont şi de voturile staţiilor radio membre ale Uniunii Europene de Radiodifuziune şi ale festivalurilor care participă la "Programul European de Schimb de Talente".

Pentru 2012 au fost desemnaţi 10 câştigători din marea Britanie, Franţa, Danemarca, Austria, Belgia, Irlanda, Olanda, Suedia şi România. Alexandra Stan se numără printre cîştigătorii acestei ediţii în condiţiile în care pentru a fi eligibili pentru aceste premii, artiştii trebuie să se fi bucurat de un succes dincolo de frontiere pentru prima lor lansare la nivel internaţional, în Europa, în perioada cuprinsă între 1 august 2010 şi 31 iulie 2011.

Cei 10 cîştigători  îşi vor primi premiile în cadrul unei ceremonii televizate găzduite de prezentatorul de televiziune şi muzicianul Jools Holland la festivalul de muzică "Eurosonic-Noorderslag" din Groningen, Olanda, pe 11 ianuarie 2012. Ceremonia – care va include interpretări ale majorităţii celor premiaţi – va fi transmisă de Televiziunea Naţională Olandeză şi va putea fi urmărită, de asemenea, în întreaga Europă, prin intermediul a diferite canale TV şi staţii radio.

Unul dintre câştigători va primi, în plus, „Premiul Publicului”. În perioada 1 noiembrie - 31 decembrie 2011, artistul favorit poate fi votat pe pagina de internet www.ebba-awards.eu. Cei care votează pot câştiga o excursie la ceremonia de premiere.

Printre câştigătorii ediţiilor anterioare se numără artişti ca Adele sau Carla Bruni. Să mai spunem că "Programul European de Schimb de Talente" stimulează circulaţia artiştilor europeni talentaţi prin intermediul unei reţele de festivaluri europene de vară. Acesta creează oportunităţi pentru profesioniştii din industria muzicală europeană şi contribuie, în ultimă instanţă, la dezvoltarea acestei industrii.

 
Andreea Orosz despre European Border Breakers şi câştigătorii desemnaţi la această ediţie