Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Festival de teatru la Targu Mures

La Tirgu Mures incepe Festivalul de Teatru Unidrama. Un festival mic cu ambitii mari: Unidrama isi doreste sa devina o referinta printre evenimentele de gen din Europa.

Cea de-a doua editie a festivalul "Unidrama", care incepe marti la Targu Mures, este ceva mai extinsa decit precedenta. In cele sase zile de festival, organizatorul evenimentului aduce 16 spectacole pe trei scene din localitate. Este o initiativa locala cu pretentii internationale, caci directorul artistic Laurentiu Blaga vrea sa transforme "Unidrama" intr-un festival de referinta.


Formatul festivalului este stabilit cu claritate: evenimentul se adreseaza spectacolelor cu un singur personaj. In program se regasesc spectacolul „Scrisori catre presedinte", al americanului Michael Garvey, dar si producţii jucate in franceză, cum arfi „Mila", de Victoria Cocias si germana cum este „Kaspar", jucat de Bogdan Sarateanu, de la Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu.


Laurentiu Blaga, directorul companiei teatru 74 din Targu Mures si coodonatorul festivalului spune ca desi nu a facut o selectie riguroasa a spectacolelor invitate, "Unidrama" are cu ce sa atraga publicul.


Festivalul, care se va incheia pe 10 decembrie, va aduce la Targu Mures nume mari ale teatrului romanesc precum Ion Caramitru, Dan Condurache, Razvan Vasilescu sau Anca Sigartau. "Unidrama" e un eveniment teatral dedicat one man show-ului. Tot one man show vor face si muzicienii invitati la festival. Anul acesta concerteaza Johnny Raducanu, Dinu Olarasu si Florin Chilian.