Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Festivalul de film rusesc Kino+

Universitatea din București, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România şi Asociaţia „Reţeaua de cultură” anunță lansarea Săptămânii premierelor rusești pe marele ecran din București (28 mai – 3 iunie 2012), cea de a doua etapă a Festivalului de film rusesc Kino+, aflat la cea de a II-a ediţie. 

 

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român, va avea loc în data de 28 mai 2012, începând cu orele 19.00 și va cuprinde gala de premiere a Concursului studențesc de subtitrări pentru filmele implicate în proiect, precum și vizionarea filmului Ultimul canton (2010), o producție a studioului cinematografic Rock films în regia lui Aleksei Ucitel care s-a bucurat de numeroase distincții și nominalizări la prestigioase festivaluri de profil din întreaga lume.

În deschidere vor lua cuvântul reprezentanți la vârf ai Muzeului Naţional al Ţăranului Român, ai Universității din București, ai Comunității Rușilor Lipoveni din România, ai Ambasadei Federației Ruse la București, precum și președintele juriului, prof. univ. dr. Antoaneta Olteanu, directorul Departamentului de Filologie Rusă şi Slavă al Facultății de Limbi și Literaturi Străine.

Invitați la ceremonie sunt reprezentanți ai Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, ai Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, ai Departamentului pentru Relații Interetnice, cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar bucureștean, persoane publice din diverse domenii de activitate, actori, regizori, pasionați de cultura rusă și film, studenți și elevi.

Gala de premiere a Concursului studențesc de subtitrări va dezvălui topul clasamentului celor 54 echipe finaliste de studenți ai Universității din București care au lucrat la traducerea filmelor ruseşti artistice şi de animaţie implicate în proiect. Premiile sunt oferite de Universitatea din Bucureşti, Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, Institutul Cultural Român şi Ambasada Federaţiei Ruse în România.

Proiecţia filmului Ultimul canton va da startul unui regal al filmelor ruseşti de ultimă generaţie în premieră pe marele ecran din România. În fiecare seară, timp de o săptămână, publicul bucureştean va avea acces gratuit la creaţii ale unei şcoli cinematografice cu tradiţie ce se bucură de prestigiu în întreaga lume.

Pentru informații suplimentare vizitați pagina web dedicată evenimentului www.kino-plus.ro

Începând cu luna iulie a.c. Caravana Kino+ va aduce aceste filme în premieră pe marele ecran din 18 judeţe ale României.

Organizatori: Universitatea din Bucureşti (Departamentul de Filologie Rusă şi Slavă al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, Departamentul Servicii pentru Studenţi), Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, Asociaţia „Reţeaua de cultură”

Coorganizator: Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Cu sprijinul Ambasadei Federației Ruse în România, Agenţia Federală „Rossotrudnicestvo” și Asociația Profesorilor de Limbă și Literatură Rusă din România.

Studiouri partenere: Lenfilm, Centrul Naţional de Film, Rock films, Pervîi kanal ORT

Parteneri: Switcher, Institutul Cultural Român, Asociația de Turism Munții Măcinului, Alcovin

Parteneri media: Agenţia de presă RADOR, TVR 3, RFI România, Ghimpele, Cinemagia, Cinema RX, Metropotam, Jurnal de Bucureşti, Autentic Promotion, LumeBuna.ro