Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Festivalul „George Enescu”, în topul celor mai importante festivaluri de muzică clasică din Europa

sigla-festival-george-enescu-orizontala-rez-mica.jpg

Festivalul „George Enescu”, în topul celor mai importante festivaluri de muzică clasică din Europa

Festivalul Internaţional „George Enescu” a fost inclus de către publicaţia britanică „The Independent” în topul celor mai importante festivaluri de muzică clasică din Europa din această vară. În “galaxia virtuoşilor” au mai fost incluse Verbier Festival, D’ Aix-en- Provence şi Festivalul de Saint- Denis.

Ce au în comun toate aceste festivaluri? În afară de faptul că fac parte din „elita muzicii clasice”, ele fac un pas important spre popularizarea unor astfel de manifestări culturale. Prin tehnologia webcasting din ce în ce mai multe persoane se pot bucura de spectacole excepţionale aflate „la un click distanţă”.

Articolul numit  „Un loc virtual în galaxia virtuoşilor”  le oferă pasionaţilor de muzică clasică ce nu îşi permit să cumpere bilete opţiunea de  a viziona festivalurile pe calculator, în confortul propriei case. Unul dintre festivalurile ce a implementat tehnologia live streaming este chiar Festivalul Internaţional „George Enescu”.

Festivalului Internaţional „George Enescu” i se atribuie un rol important în reinventarea şi rebrandingul cultural al „Micului Paris” intr- o metropolă modernă din Estul Europei. „România poate părea că nu mai este pe traiectoria corectă, dar cu siguranţă nu vrea să rămână aşa”, titrează The Independent. Unul dintre factorii mobilizatori este chiar Festivalul George Enescu, „ce aduce în Bucureşti unele dintre cele mai bune orchestre şi solişti din lume”.

A XX-a ediţie a Festivalului „George Enescu” aduce în faţa publicului iubitor de muzică clasică şi noutatea de a putea urmări evenimentele pe internet, în timp real. Astfel, finalele Concursului Internaţional „George Enescu” - pian şi vioară, Gala Laureaţilor şi evenimentul inaugural al festivalului de pe 1 septembrie (concert Residentie Orchestra din Haga) vor putea fi urmărite live pe aici.

Posibilitatea de a transmite live secvenţe importante din „galaxia virtuoşilor” care poposesc în România între 1- 25 septembrie contribuie, crede directorul Festivalului „George Enescu”, la formarea unei audienţe internaţionale pentru acest eveniment românesc.

A XX-a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu” are loc între 1 şi 25 septembrie 2011 în Bucureşti dar şi în Cluj-Napoca, Sibiu şi Timişoara.

Pentru mai multe informaţii despre Festivalul Internaţional George Enescu puteţi accesa site-ul festivalului.