Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Filmul mexican, laureat la Cannes

Pelicula mexicanului Michel Franco, "Después de Lucia", a primit sâmbătă seară premiul Un Certain Regard la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes. 20 de filme au concurat pentru această distincţie. Festivalul se încheie duminică, odată cu decernarea marelui premiu.

 

Ediţia 2012 a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes se încheie duminică, cu decernarea premiului pentru marele câştigător de anul acesta al trofeului Palme d'Or. Printre favoriţi se numără şi Cristian Mungiu, cu filmul "După dealuri", dar şi austriacul Michael Haneke, cu filmul “Amour”.

Sâmbătă, în penultima seară a evenimentului, juriul a decernat premiul Un Certain Regard, acordat anul acesta mexicanului Michel Franco, pentru "Después de Lucia".

"Am descoperit o selecţie de filme extraordinară în ceea ce priveşte calitatea sa şi forţa de exprimare. Deliberările noatre au fost foarte pline de pasiune şi putem spune că cineaştii nu ne-au dezamăgit nici măcar o dată", a declarat Tim Roth, component al juriului.

Premiul special al juriului Un Certain Regard i-a revenit peliculei "Le Grand Soir" de Benoît Delepine şi Gustave Kervern. Premiul pentru interpretare a fost împărţit de actriţele Suzanne Clement din filmul lui Xavier Dolan, "Lawrence Anyways", şi Emilie Dequenne, pentru rolul din filmul "A Perdre la Raison" de Joachim Lafosse.

Menţiunea specială a juriului i-a revenit filmului "Djeca/ Children of Sarajevo" de Aida Begic.