Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Filmul "Tree of Life" a primit Palme d'Or la Cannes

cannes-festivalul-film-logo.jpg

Câștigătorii de la Cannes au fost anunțați duminică, 22 mai.

Filmul "Tree of Life", regizat de Terrence Malick a primit Palme d'Or la a 64-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes. Kirsten Dunst a câştigat premiul de interpretare feminină, pentru rolul din "Melancholia" controversatului Lars Von Trier. Actorul francez Jean Dujardin a fost recompensat pentru interpretare masculină în filmul "The Artist".

Terrence Malick a spus la primirea trofeului de la actriţa Jane Fonda că filmul său, "Tree of Life" a avut "un parcurs foarte lung". Pelicula îi are pe Brad Pitt şi Sean Penn în distribuţie.

Anul trecut, trofeul Palme d'Or a fost câştigat de filmul thailandez "Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives", de Apichatpong Weerasethakul.

Actriţa Kirsten Dunst a câştigat premiul de interpretare feminină la Festivalul de la Cannes, pentru rolul din filmul "Melancholia", regizat de cineastul danez, Lars Von Trier, declarat persona non grata la Festivalul de Film de la Cannes, din cauza ”simpatiei” declarate pentru Hitler.

Actriţa americană Kirsten Dunst s-a făcut remarcată în filmul "Interviu cu un vampir ". Ea a devenit celebră datorită filmelor din seria "Omul-Păianjen".

 

 

Actorul francez Jean Dujardin a primit premiul pentru interpretare masculină, pentru prestaţia sa din filmul "The Artist", în regia lui Michel Hazanavicius, un film alb-negru mut.

Cineastul de origine daneză Nicolas Winding Refn a primit premiul pentru regie, la Festivalul de Film de la Cannes, pentru filmul "Drive". Pelicula îi are în distribuţie pe Ryan Gosling şi Carey Mulligan.

Anul acesta, la Cannes, juriul competiţiei oficiale a fost prezidat de Robert De Niro şi i-a avut în componenţă pe actorii Uma Thurman şi Jude Law, regizorii Olivier Assayas, din Franţa, Mahamat Saleh Haroun, din Ciad şi Johnny To, din Hong Kong, producătoarea şi actriţa argentiniană Martina Gusman, producătoarea chineză Nansun Shi şi norvegianca Linn Ullmann, scriitoare şi critic de film.