Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Goana dupa Oscar

Cea de-a 78-a editia a Premiilor Oscar ce se va desfasura pe 5 martie, se anunta sclipitoare si spectaculoasa. Cu siguranta cea mai mediatizata productie nominalizata la Premiile Oscar, este...

Cea de-a 78-a editia a Premiilor Oscar ce se va desfasura pe 5 martie, se anunta sclipitoare si spectaculoasa. Cu siguranta cea mai mediatizata productie nominalizata la Premiile Oscar, este "Brokeback Mountain", care figureaza la opt categorii. De fapt cele mai importante categorii: "Cel mai bun actor intr-un rol principal", "Cel mai bun actor in rol secundar", "cel mai bun regizor", "Cel mai bun scenariu" si "Cel mai bun film". Jurnalistii de la "Time" pariaza pe "Brokeback Mountain", amintind "ca in ziua de azi, nu mai deranjezi pe nimeni, prezentand baieti facand dragoste". Va reamintesc "Brokeback Montain" prezinta povestea de dragoste dintre doi cowboy homosexuali. Filmul a fost deja premiat cu patru Globuri de Aur si multe alte distinctii, la alte festivaluri de film internationale.

O alta productie care are mari sanse sa castige mai multe categorii, este "Walk The Line".
Publicatia "Newsweek" sugereaza ca filmul a fost omis cu rea vointa din lista nominalizatilor. "Walk The Line" este un film autobiografic, despre viata celebrului cantaret country Johnny Cash. Intr-o perioada dominata de filmele independente, "Walk The Line" este un exemplu hollywoodian, cu actori de prima mana, care fac cele mai bune roluri ale carierei lor. Este vorba de Joaquin Phoenix si Reese Witherspoon. Este o poveste adevarata despre celebritate, dragoste si iertare, care a strans 100 de milioane de dolari din incasari, inainte sa fie nominalizat la premiile OSCAR. Cate premii va obtine pelicula nominalizata la cinci categorii, veti afla duminica noapte.

Un alt film si-ar putea trece in cont cateva statuete, este vorba de "Goodnight and Good Luck". Pelicula prezinta un caz aparte, rezultat din paranoia anilor 50. Senatorul Joseph McCarthy era vanat permanent de comunisti, care-l acuzau ca le distruge vietile, prin tot felul de acuze. Acaparati de acest climat de persecutie si frica, Edward Murrow, veteranul reporter al canalului de televizune CBS si producatorul lui Fred Friendly, decid sa faca o investigatie in ceea ce-l priveste pe senatorul Joseph McCarthy. Filmul "Good Night and Good Luck" este regizat de actorul George Clooney. Cate premii va obtine pelicula nominalizata la sase categorii, veti afla duminica noapte la cea de-a 78–a editie a premiilor Oscar. Gala din 5 martie se va desfasura in Kodak Theatre din Los Angeles. Ceremonia va fi transmisa in direct de TVR 1, incepand cu ora 1.

Lucian Rudi/3 mar./08.55

 
Tags: