Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Începe duminica asta cu „Bună! Ce faci?”

Duminică, 17 aprilie, spectatorii din Bucureşti îşi pot petrece ziua în faţa unuia dintre cele mai senine filme lansate în România în ultimii ani: comedia romantică „Bună! Ce faci?”. Pelicula rulează, de la ora 13.00, la Noul Cinematograf al Regizorului Român, din cadrul Muzeului Ţăranului Român.

După proiecţie, regizorul Alexandru Maftei şi actorii Ionel Mihăilescu şi Ana Popescu vor povesti cum s-a născut această comedie dulce-amăruie, care au fost provocările tehnice şi cele actoriceşti şi ce reacţii a stârnit filmul la festivalurile din străinătate.

„Bună! Ce faci?” a fost proiectat recent peste Ocean, la Cleveland (Ohio), şi în capitala Statelor Unite, la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Washington D.C. – Filmfest DC (7 - 17 aprilie). Publicaţia „Washington City Paper” apreciază că filmul românesc are structura clasică a unei comedii de Hollywood, dar că reuşeşte să „lase în urmă falsa tensiune hollywoodiană în favoarea unor emoţii reale, înduioşătoare”.

Regizorul Alexandru Maftei şi-a prezentat filmul, zilele trecute, şi la Festivalul Filmului din Europa Centrală şi de Est – goEast din Wiesbaden, Germania. „Bună! Ce faci?” a fost prezentat în secţiunea Highlights, rezervată câtorva dintre cele mai premiate sau mai populare producţii din 2010 - 2011.

Pelicula a fost distinsă cu premiul categoriei „Film”, la Gala Premiilor VIP, desfăşurată marţi, 12 aprilie.

„Bună! Ce faci?” îşi continuă traseul început în luna martie în cinematografe:

 

  • Astăzi, 14 aprilie, filmul mai poate fi văzut la Bucureşti (Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, Glendale Studio) şi Constanţa (Cityplex Tomis Mall), dar şi Iaşi (Victoria), Alba Iulia (Dacia) şi Baia Mare (Dacia).

  • Începând de vineri, 15 aprilie, filmul rulează la Bucureşti (Glendale Studio), Iaşi (Victoria) şi Deva (Patria).

 

Comedia romantică are ca protagonişti doi soți care, după 20 de ani de căsnicie, nu mai simt nici o atracţie unul faţă de celălalt. Fiecare îşi caută iubirea în altă parte şi, după câteva nopţi de chat, amândoi sunt convinşi că şi-au găsit perechea. Nici unul nu bănuieşte însă că partenerul de care s-a îndrăgostit pe Internet nu e deloc un necunoscut. Martor la schimbările din viaţa celor doi este fiul lor, Vladimir, un adolescent deosebit de libertin în propriile relaţii sexuale, dar mai mult decât intrigat să descopere că şi părinţii lui au dorinţe.

Rolurile celor doi soţi sunt interpretate de Ionel Mihăilescu şi Dana Voicu, iar cel al fiului intrigat de secretele părinţilor lui - de Paul Diaconescu. În roluri secundare apar Ana Popescu, Sabrina Iaschevici, Adrian Păduraru, Antoaneta Cojocaru, Ioan Andrei Ionescu, Ioana Abur şi Adriana Trandafir.

Scenariul, inspirat de o ştire publicată în „Dilema Veche”, îi aparţine Liei Bugnar, muzica originală este compusă de Dragoş Alexandru, iar imaginea este semnată de Radu Aldea.