Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Începe Festivalul Internaţional al Teatrului de Animație

Teatrul de Animatie Ţăndărică împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, ASSITEJ România şi UNIMA România vă așteaptă în perioada 22 noiembrie – 1 decembrie 2012 la cea de-a 8-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrului de Animație „Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie".

Această ediție a festivalului are ca motto ”Construim poduri. Trecem granițe” și are scopul de a aduce în atenția publicului român diferite stiluri ale teatrului de animație și ale teatrului vizual din lume. Timp de 10 zile vor avea loc la Teatrul Țăndărică, Teatrul Bulandra-Sala Toma Caragiu, Teatrul Nottara, Școala nr.3 și Spitalul Fundeni spectacole de teatru pentru copii și adulți jucate de trupe de profil din România dar și din străinătate ( China, Austria, Bulgaria, Danemarca, Italia, Germania, Olanda, Spania), numeroase workshop-uri, lansări de carte, expoziții și conferințe susținute de personalități remarcabile din lumea teatrului mondial.

Primul eveniment din cardul celor 50 îl constituie vernisajul unei expoziţii inedite care prezintă o serie de schiţe scenografice pentru teatrul de păpuşi şi pentru teatrul dramatic, semnate de baronul George Löwendal, un nume care a făcut istorie în arta plastică românească. Prezentate de Fundatia Löwendal expoziţia va începe la orele 17.00 şi reprezintă un "arc peste timp" reuşind să facă conexiuni între diversele modalităţi de expresie artistică.  

Reprezentaţia “Călătoriile lui Nils”, producție a Teatrului Beilei din Guangzhou, China pe scena căruia s-a jucat, cu succes, în luna septembrie 2012, spectacolul Teatrului de Animație Țăndărică, ”Alice în țara minunilor”, în cadrul programului cultural “Anul dialogului intercultural: Uniunea Europeană-China”, va deschide seria de spectacole a acestei a 8-a ediții. Reprezentația în limba română a spectacolului va avea loc la orele 18.00, la sala Lahovari din strada Eremia Grigorescu, nr. 24.Scenariul și regia sunt semnate de Yu Mo Lin, scenografia de  Wang Honggang, compozitor Zou Kaiyan. Traducerea piesei în limba română a fost asigurată de Simona Micloș, iar dublarea vocilor personajelor a fost realizată de către actori ai Teatrului Țăndărică.

La evenimentul inaugural vor lua parte o serie de oficialități diplomatice în misiune la București dintre acestea confirmând participarea, doamna Huo Yuzhen, ambasador al Republicii Populare Chineze la Bucureşti, Ambasadorul Statului Israel, Ambasadorul Regatului Hasemit al Iordaniei și reprezentanți ai Ambasadei Elveției, Anglie, Germaniei si Poloniei.  De asemenea, va fi prezent juriul festivalului format din critici teatrali și manageri din domeniului cultural din România și din străinătate. Pe parcursul celor 10 zile vor avea loc spectacole, workshop-uri, conferințe, lansări de carte, expoziţie de desen şi schiţe scenografice şi numeroase alte surprize.