Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Jim Morrison a murit intr-un club parizian, din cauza unei supradoze de heroina

Sam Bernett - fost manager al unui club de noapte - sustine ca Jim Morrison nu a murit in cada din camera sa de hotel, din cauza unui infarct, ci a fost gasit in toaleta clubului sau din Paris.

Sam Bernett susţine în cartea sa ('The End: Jim Morrison') că el a fost cel care l-a găsit pe solistul trupei rock The Doors într-o toaletă.

Bernett crede că artistul luase o doză fatală de heroină. El spune că, ulterior, doi furnizori de droguri l-au târât pe Morrison în apartamentul său de la hotel.

Bernett, care avea în jur de 20 de ani la moartea lui Morrison, în urmă cu 36 de ani, a devenit între timp un om de radio cunoscut, biograf al artiştilor rock şi vicepreşedinte al Disneyland Paris. De-a lungul anilor el a păstrat tăcerea, dar, la sugestia soţiei sale, s-a hotărât anul trecut să scrie o carte.

"Pentru mine e o amintire urâtă", a spus Bernett. "Când l-am găsit mort, avea un pic de spumă la nas şi un pic de sânge, iar doctorul a spus că trebuie să fie o supradoză de heroină". El a adăugat că nu l-a văzut pe rocker luând vreun drog în seara aceea, dar se ştia că acesta priza, pentru că îi era teamă de ace.

Bernett a povestit cum cei doi dealeri au spus că Morrison e doar inconştient, apoi l-au luat afară din bar şi, deşi el a vrut să cheme medicii legisti şi autorităţile, patronul barului i-a spus "să nu se agite".

La moartea solistului The Doors au existat foarte multe zvonuri potrivit cărora Morrison ar fi căzut în clubul de noapte şi ar fi murit acolo, dar nu s-au găsit martori. Un oficial din partea procuraturii din Paris a declarat că e foarte puţin probabil ca acest caz să se redeschidă sau să fie interogat cineva, pentru că limita de timp pentru demararea acestor proceduri a fost depăşită.

Jim Morrison a murit la 27 de ani. Moartea sa nu a fost dezvăluită timp de mai multe zile, ceea ce a dus la zvonul că nu ar fi murit, zvon alimentat de presă până în zilele noastre. Morrison a fost îngropat în cimitirul Pere Lachaise din Paris, iar mormântul său este vizitat anual de mii de turişti.

The Doors a fost una dintre cele mai influente dar şi controversate trupe rock din anii '60.

Printre cele mai cunoscute piese ale trupei sunt 'Light my fire', 'Hello, I love you', 'Break on througt' sau 'Riders on the storm'.

Jim Morrison si The Doors in imagini...C.D./ 13.07.2007 / 11:10

 
 
Tags: