Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


“Jocul de-a arta“ se pregăteşte de Mărţişor în Muzeul Deşeurilor

 “Jocul de-a arta este un proiect de educaţie plastică, iniţiat de un designer, Silvia Cornea, şi un scenograf, Ana-Maria Valentir, proiect ce pune accent pe ecologie, încercând să sensibilizeze copiii de vârstă preşcolară la problemele de mediu, prin intermediul artei. Proiectul va beneficia în acest an de  două sesiuni speciale, organizate cu ocazia “Mărţişorului”, in zilele de 20 si 27 februarie, între orele 11.00-14.00, în cadrul Muzeului Deşeurilor, situat în AFI PALACE COTROCENI, etaj 1, deasupra magazinului Real.

În cadrul celor două sesiuni ale proiectului, organizate în vederea sărbătorii  “Mărţişorului”, copiii de vârstă preşcolară  sunt invitaţi să participe pentru a crea mărtişoare personalizate prin refolosirea materialelor reciclabile, încurajându-se astfel creativitatea lor, prin îmbinarea interesului pentru ecologie cu arta şi designul. În acest fel, copiii vor avea posibilitatea ca, prin joc,  să îşi  dezvolte imaginaţia, să lucreze în echipă, să îşi exerseze îndemânarea practică, având in acelaşi timp posibilitatea de a conştientiza problemele de mediu, dar şi de a învăţa să iubească arta. Participanţii vor avea la dispoziţie materiale reciclabile (hârtie, carton, plastic), lipici non-toxic şi sfoară pentru a putea crea adevărate „lucrări artistice” sub formă de mărţişoare, având totuşi ca sprijin un obiect-exemplu, realizat din materiale reciclabile de către designerii implicaţi în proiect, dar şi materiale didactice şi de promovare, realizate de persoane cu experienţă pedagogică şi consilieri pe probleme de mediu.

O sesiune de creaţie va presupune următoarele etape: se va prezenta tema şi  materialul didactic, apoi, sub îndrumarea experţilor, copiii vor crea mărtişoare, prin refolosirea materialelor reciclabile; participanţii care vor dori, vor putea să îşi ia lucrările acasă pentru a le dărui celor dragi, iar celelalte vor fi expuse în Muzeu pentru a putea fi admirate de public. În final, cele mai frumoase mărtişoare vor fi premiate, urmând  ca toate lucrările să fie fotografiate şi expuse în Muzeul Deşeurilor.

Coordonatoarele proiectului  “Jocul de-a arta”  au ales ca loc de desfăşurare Muzeul Deşeurilor în speranţa că obiectele de artă realizate prin refolosirea materialelor reciclabile în cadrul Atelierelor de Creaţie şi expuse aici vor inspira copiii, prezenţi într-un număr cât mai mare la acest eveniment,  stimulându-le imaginaţia pentru a crea ”mărţişoare nemaivăzute”.