Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lansarea albumului “Royal Fashion” La Cărturești

afis-carturesti.jpg

Afiş Cărtureşti Royal Fashion

Compania de Teatru „Passe-Partout Dan Puric” vă invită marți, 10 mai 2011, orele 18.00, să luați parte la prezentarea, pe care actorul și regizorul Dan Puric o va face albumului de fotografie „Royal Fashion”, eveniment găzduit de Librăria Cărturești. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe a domnului Dan Puric.

Royal Fashion”, o parabolă despre monarhie și putere, este un spectacol conceput și regizat de Dan Puric.

Fotografiile pe care le conține albumul creează un dialog inspirat despre regalitate, onoare, istorie și patriotism și sunt realizate de Tomoaki Minoda.
Albumul prezintă „Royal Fashion” din perspective: repetiții, imagini din spectacol, fotografii de fashion din creațiile Doinei Levintza și fotografii de arhivă cu membri ai Casei Regale Românești.

Lansarea oficială a albumului și a unei expoziții foto „Royal Fashion” a avut loc pe 24 martie, în foaierul Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian”, în prezența Alteței Sale Regale Principesa Margareta și a Alteței Sale Regale Principele Radu al României.


DESPRE PROIECTELE « ROYAL FASHION » :

Sponsorul albumului şi al expoziţiei este Raiffeisen Bank. Despre acest proict, Steven van Groningen, Președinte & CEO Raiffeisen Bank a declarat: „Avem deja o tradiţie în colaborarea cu trupa Passe-Partout şi cu Dan Puric şi, de fiecare dată, am avut satisfacţia unui act artistic de calitate. Mă bucur că reuşim să oferim, prin deschiderea aceastei expoziţii şi prin editarea albumului “Royal Fashion”, un reper cultural care merită cunoscut, văzut şi vizitat.

Dan Puric, regizorul spectacolului Royal Fashion şi coordonatorul celor două proicte  a spus: „Am încercat prin acest spectacol să aduc aminte ceea ce am pierdut: fiorul înălţător al calităţii. Căci regalitatea asta presupune: o înălţare, o înnobilare, o scoatere din mulţime. În termenii vieţii, femeia pe care o iubim este regina noastră. Ea ne-nalţă dincolo de obişnuitul trăit până s-o cunoaştem. La fel, bărbatul iubit de femeie este regele ei. Dragostea, deci, nu este nici pe departe o stare democratică, ci o stare aristocratică. Este, dacă vreţi, înnobilarea firii umane, atât de supusă biologicului şi gregarităţii, cu statutul de fiinţă.