Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Lansarea cărţii „Tânăr student caut revoluționar”

afis-clubul-filantropia-iunie.jpg

Afiş Clubul Filantropia

Editura Curtea Veche și Librăria Cărturești MȚR vă invită la o nouă întâlnire a Clubului Filantropia, joi, 23 iunie 2011, ora 18:00, în cadrul căreia se va dezbate cartea coordonată de Zoltan Rostas şi de Florentina Ţone - “Tânăr student caut revoluţionar. Vol. I. La început a fost frica”

Alături de cei doi coordonatori, la eveniment vor participa Grigore Cartianu, Adrian Cioroianu, Doina Jela, Dumitru Sandu și Liviu Tofan, iar dezbaterea va fi moderată de Șerban Anghelescu. Lansarea cărţii „Tânăr student caut revoluționar” va avea loc în Librăria Cărturești de la Muzeul Țăranului Român (La nuiele).

"Ani de zile am auzit în mediul universitar spunându-se că tineretul de azi, chiar şi cel din facultăţile de ştiinţe sociale şi umaniste, nu ştie istorie, nu este interesat de aceasta şi habar n-are de Revoluţie. În astfel de condiţii, ce poate face un profesor de la Facultatea de Jurnalism: îşi trimite studenţii şi studentele după revoluţionari. Ca atare, culegerea de faţă este o altfel de carte, bazându-se nu pe procese-verbale ale unor comisii parlamentare sau pe anchete judiciare, ci pe mărturii înregistrate de tineri de aceeaşi vârstă cu Revoluţia." (Zoltán Rostás)

"Mici bucăţi de puzzle, interviurile noastre recompun o revoluţie altfel decât o ştim." (Florentina Ţone)

Zoltan Rostas - foto, portretZOLTÁN ROSTÁS este profesor de sociologie şi de comunicare la Universitatea din Bucureşti şi la Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc. Dintre numeroasele volume publicate, amintim “Tur-retur. Convorbiri despre munca în străinătate, vol. I şi II” (împreună cu Sorin Stoica), Curtea Veche Publishing, 2006; Curtea Veche Publishing, 2007; “Activiştii mărunţi. Istorii de viaţă” (împreună cu Antonio Momoc), Curtea Veche Publishing, 2007; “Cealaltă jumătate a istoriei. Femei povestind” (împreună cu Theodora-Eliza Văcărescu), Curtea Veche Publishing, 2008; “Strada Latină nr. 8. Monografişti şi echipieri gustieni la Fundaţia Culturală Regală Principele Carol“, Bucureşti, Curtea Veche Publishing, 2009.

Florentina Ţone - foto, portretFLORENTINA ŢONE este jurnalistă şi doctorandă în sociologie în cadrul Şcolii doctorale a Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii din Bucureşti (UB). Alături de o serie de colegi de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (UB) a contribuit la realizarea volumului de istorie orală “Istorie la firul ierbii. Documente sociale orale” (Tritonic, 2003), coordonat de Zoltán Rostás şi de Sorin Stoica. A publicat pe parcursul timpului articole în Adevărul, Adevărul literar şi artistic, Adevărul şcolar şi universitar, Flacăra, Dilema Veche, Dilemateca, Antichităţi România, Elle Bistro, Buletin de Capitală.

Volumul I al cărţii “Tânăr student caut revoluționar” a apărut de curând la editura Curtea Veche. Acesta este primul eveniment dedicat cărții ce poate fi achiziționată cu prețul de 34 lei din librării și beneficiază de un preț cu reducere pe site-ul curteaveche.ro .

Clubul Filantropia se compune din etnologi, antropologi, sociologi, psihologi, iubitori de oameni vii, de teme la fel de vii şi de aprige dezbateri.

 

Afis - Tanar student caut revolutionar