Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lars von Trier, Tim Burton și Jean-Luc Godard - capete de afiș la ShortsUP Hall of Fame

ShortsUP Hall of Fame va începe cu o selecție de filme scurte semnate Lars von Trier, Tim Burton, Jean-Luc Godard, Roy Anderson și alți cunoscuți regizori ai lumii și se va finaliza cu un concert unplugged complex cu AB4 & friends. 

Fie că sunt experimente cinematografice sau declarații artistice foarte personale, filmele de început ale unora dintre cei mai titrați regizori ai lumii nu pot lăsa pe nimeni indiferent.  

Scurtmetrajul Pe toți băietii îi cheamă Patrick e un exemplu uimitor al începuturilor lui Jean-Luc Godard, singura experiență în care acesta a regizat un film scris de altcineva. Scenaristul era un alt nume care avea să devina legendar: Eric Rohmer. Filmul de absolvire al lui Lars Von Trier, Nocturne (1980) e o mostră de poezie vizuală și de tensiune narativă ce urmau să se transforme în mărci ale regizorului danez. Iar Fast Film (regia Virgil Vidrich) este o animație din 2003 cu peste 25 de premii internaționale, compusă din secvențe de filme celebre, cu actori-simbol.  Producția are în centru o scenă de urmărire clasică - o femeie e răpită și un bărbat se aventurează s-o salveze, dar sunt prinși în sediul inamicului.  

Programul ShortsUP  va fi completat de un „mocumentary” spaniol din 2009, Duck Crossing (regia Koldo Almandoz), o viziune ironică și plină de referințe celebre. Scurtmetrajul compilează secvențe din cinematografia lumii în care apar gâște - e drept însă, gâștele sunt umbrite de prezența unor staruri ca Marilyn Monroe, Clint Eastwood, Charlie Chaplin sau Emir Kusturica.

Trailerul evenimentului:

 

ShortsUP Hall of Fame va aduce, pe lângă scurtmetraje, și un concert unplugged inedit cu AB4, trupa ce a facut pionierat în rockul alternativ românesc. Aceasta se va reuniîn concertul extraordinar de la Sala Radio în formula consacrată și va avea alături câțiva invitați celebri în lumea muzicii.    

 

ShortsUP va întinde covorul roșu pentru filme, muzică, dar și pentru spectatorii care vor participa la eveniment și care vor fi întâmpinați de paparazzi, ca niște adevărate staruri.  

Sâmbătă 22 ianuarie de la 19.00, la Sala Radio, ShortsUP a pregătit un eveniment extraordinar, atât prin filmele din program și muzica live, cât și prin spațiul inedit în care se desfășoară.

Biletele pentru  ShortsUP Hall of Fame pot fi cumpărate de pe Eventim.ro, costă 25 RON și oferă acces la întrega seară – programul de scurtmetraje și concertul AB4. În limita locurilor rămase, biletele vor putea fi achiziționate și la intrare, sâmbătă, la prețul de 30 RON. Detalii pe www.shortsup.ro.

Sala Radio se află pe Str. General Berthelot nr. 60, la 10 minute de mers de la Piața Romană. Hartă: http://www.sapteseri.ro/ro/detalii-loc/sala-radio

ShortsUP este prezent în București și în țară cu proiecții lunare de scurtmetraje și aduce, pe lângă filme, o atmosferă urbană, muzică live, reprezentații de teatru, instalaţii audio-video sau întâlniri cu regizori și actori. Prin evenimentele sale lunare, ShortsUP încearcă să suplinească lipsa unui canal de distribuție dedicat celor mai valoroase scurtmetraje din lume și, în același timp, să creeze o experiență memorabilă în jurul filmelor.