Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Lawrence Foster a dirijat Orchestra din timpul nunţii Regale de la Monaco

lawrence-foster.jpg

Lawrence Foster

Lawrence Foster a dirijat Orchestra Filarmonică din Monte Carlo la nunta Regală dintre Prinţul Albert de Monaco şi fosta înotătoare, Charlene Wittstock, ce a avut loc sâmbătă, 1 iulie a.c.. Orchestra Filarmonică din Monte Carlo a asigurat fundalul muzical din timpul fastuoasei ceremonii religioase, la care au asistat peste 3.500 de invitaţi, printre care 32 de şefi de stat.

Născut în 1941 în Los Angeles, cu părinţi români, Lawrence Foster se distinge de-a lungul carierei ca un remarcabil interpret al muzicii lui George Enescu. Acesta a ocupat funcţia de Director Artistic al Festivalului "George Enescu" ediţia 1998.

Cea mai recentă înregistrare a lui Enescu - orchestraţie proprie a Octetului pentru coarde cu Orchestre Philharmonique de Monte Carlo pentru EMI - a fost lansată în primăvara anului 2009.

În ianuarie 2003 Lawrence Foster a fost decorat de statul român pentru aportul adus muzicii româneşti şi creaţiei enesciene în mod deosebit.

Împreună cu Orchestra filarmonicii din Monte Carlo acesta a înregistrat pentru prima dată opera « Œdipe » de George Enescu » în 1990- declarată înregistrarea anului – cât şi integrala simfoniilor de Geoge Enescu în 2006.

În cei peste 50 de ani de carieră muzicală, Lawrence Foster a avut ocazia să se afle la pupitrul celor mai mari orchestre din lume, printre care Filarmonica din Los Angeles, Houston Symphony, Orchestra Naţionala din Monte Carlo, Orchestra Simfinica din Ierusalim şi Orchestra Simfonică din Barcelona.

Din 2002 Lawrence Foster ocupă funcţia de Dirijor Principal al Orchestrei Gulbenkian din Lisabona, iar din 2009 devine şi directorul muzical al Orchestrei Operei Naționale din Montpellier.

Reamintim faptul ca pe 13 septembrie Lawrence Foster va dirija la Bucureşti Orchestra Gulbenkian din Lisabona la Ateneul Român, în cadrul Festivalului Internaţional “George Enescu”. Programul spectacolului din septembrie va cuprinde operele din Ch. Ives, L. Bernstein , G. Enescu şi B. Britten.

A XX-a ediţie a Festivalului Internaţional “George Enescu” are loc între 1 şi 25 septembrie 2011 în Bucureşti dar şi în Cluj-Napoca, Sibiu şi Timişoara.

Pentru mai multe informaţii despre Festivalul Internaţional George Enescu puteţi accesa site-ul www.festivalenescu.ro.