Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Marșul pinguinilor - de la Polul Sud până în sala de cinema a NCRR

calea-imparatului-fata.jpg

Afiş "Calea împăratului"

La Marche de l'empereur - prin proiectul de educație cinematografică Cinema.edu .În fiecare an, sute de pinguini imperiali pornesc în aventura întemeierii unei familii, înfruntând gerul năpraznic al ghețarului etern al Antarcticii.

După 13 luni de filmări non-stop la Polul Sud, echipa biologului francez Luc Jacquet a adus povestea uimitoare a pinguinilor pe marile ecrane ale sălilor de cinema din întreaga lume, fiind considerat unul dintre cele mai bune documentare, dar și o frumoasă poezie dedicată celui mai ostil, totuși fermecător, dintre continente.

Premiat la Oscar în 2006 pentru Cel mai bun documentar, laureat cu un premiu Cesar și nominalizat de două ori la BAFTA, “Calea Împăratului” este unul dintre cele mai apreciate documentare din lume și unul dintre cele mai îndrăgite filme de către copii și părinți.

Filmul poate fi vizionat sâmbătă și duminică, de la ora 11.00, la Noul Cinematograf al Regizorului Român, în cadrul unei  proiecții speciale din cadrul proiectului de educație cinematografică pentru elevi, Cinema.edu. Al treilea film din cele cinci propuse de programul Cinema.edu copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani, “Calea Împăratului” invită părinții să-i însoțească pe copiii înscriși la program și invită și alți copii, cu vârste mai mici sau mai mari,  să descopere pasiunea pentru film.
După  proiecţie, cei mici sunt invitați și încurajați să-și spună impresiile despre film și vor putea lua acasă propriul pinguin, desenat sub îndrumarea abilă și jucăușă a artistului plastic, Maria Murgu.

Sâmbătă, 16 aprilie și duminică, 17 aprilie, de la 11.00 la Noul Cinematograf al Regizorului Român, în incinta Muzeului Țăranului Român, Str. Monetăriei, nr. 3

Mai multe detalii despre program pe www.ncrr.ro

Mai multe detalii despre proiectul de educație cinematografică pentru elevi: www.cinema-edu.ro