Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Masterclass şi proiecţie Claus Toksvig la UNATC

poster-toksvig-web.jpg

Masterclass şi proiecţie Claus Toksvig la UNATC

Animatorul, producătorul şi regizorul danez Claus Toksvig este invitatul special al unui masterclass cu intrare liberă prezentat de Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est vineri, 6 mai 2011, începând cu ora 13:00, la Sala Ileana Berlogea a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti (Str. Matei Voievod, nr. 75-77, sector 2).

Project Manager al Animation Hub – parte a prestigioasei şcoli de film de animaţie daneze The Animation Workshopdin Viborg, unul dintre cele mai importante centre de educaţie în domeniul filmului de animaţie din lumea întreagă – Claus Toksvig lucrează în industria filmului de animaţie de 7 ani, imediat după ce a absolvit prestigioasa filmă daneză. În acest timp, a semnat, printre altele, regia premiatului scurtmetraj 3D Earth Calling / Jorden Kalder (2004); a condus echipa de păpuşari pentru It Came From The West (2005); a fost coordonator de producţie pentru serialul animat BBC 2D Skunk Fu (2007); manager de producţie pentru lungmetrajul 2D The Legend Of The Dark Butcher - A Zombie Puppet Feature (2008). A lucrat la mai multe case de producţie de film de animaţie din Danemarca, printre care CTK Studio - Animating Science şi Mark Film, iar din August 2009 gestionează proiectul educaţional Animation Hub – parte a The Animation Workshop – un „consorţiu educaţional” care oferă atât cursuri de desen, animaţie de toate tipurile, animaţie pedagogică, cât şi oportunităţi de producţie de film, fiind unul dintre cei mai prodigioşi producători de animaţie din Scandinavia.

Masterclass-ul pe care Claus Toksvig îl va susţine la UNATC va include atât proiecţii ale filmelor realizate de acesta şi de The Animation Workshop, cât şi secvenţe din proiectele pe care Toksvig le produce în acest moment, precum şi lucruri importante despre sistemul educaţional din domeniul filmului de animaţie din Danemarca şi particularităţile de lucru ale The Animation Workshop. Animatorul danez va răspunde întrebărilor celor prezenţi în cadrul întâlnirii programate să dureze aproximativ 3 ore.

Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est va avea loc în perioada 7-16 octombrie 2011 la Bucureşti.