Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


O nouă sală de concerte în Bucureşti?

o-noua-sala-concerte-bucuresti.jpg

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, în studioul RFI România

Bucureştiul ar putea avea o sală de concerte clasice, care va fi construită lângă noua Bibliotecă Naţională din zona Unirii. Deocamdată e vorba de discuţii în acest sens cu Primăria Capitalei, precizează la RFI ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

Ministrul Culturii este nemulţumit că "nu avem o sală de concerte în secolul 21 în Bucureşti şi nu avem foarte multe alte instituţii culturale, aşa cum există în toate capitalele din UE. Sala Palatului nu a fost construită pentru aşa ceva şi are o acustică foarte proastă, ştiţi discuţiile din perioada Festivalului "George Enescu". Cred că Bucureştiul, România are nevoie de o sală de concerte pentru concerte clasice, nu pentru muzică rock sau pentru alte genuri de muzică".

Întrebat dacă există vreun proiect în acest sens, Kelemen Hunor a răspuns: "Un proiect ar exista. O dată există un proiect de transformare a Sălii Palatului. Se poate face, cu o investiţie foarte mare. Dar soluţia ideală, soluţia bună este o nouă sală construită pentru acest scop. Avem discuţii cu Primăria Generală, care are un teren, are şi o gândire, o viziune în ceea ce priveşte construirea unei săli. E vorba de terenul de lângă Biblioteca Naţională. Se poate construi o sală de concerte, se poate construi o instituţie culturală, dar suntem doar la începutul discuţiilor, chiar acum două săptămâni am avut o discuţie cu primarul general. E nevoie de aşa ceva în Bucureşti".

 
Kelemen Hunor, intervievat de Cosmin Ruscior, despre viitoarea sală de concerte de muzică clasică din Bucureşti