Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Orchestra de cameră din Lausanne la festivalul Enescu

festival-george-enescu.jpg

Orchestra de cameră din Lausanne la festivalul Enescu

Concertele Orchestrei de cameră din Lausanne au devenit deja o constantă a excelenţei în cadrul ediţiilor Festivalului Internaţional George Enescu. În mod evident interesul acordat seriei de concerte oferite de către acest ansamblu este enorm, iar aşteptările din partea melomanilor sunt pe măsură.

Conducătorul orchestrei elveţiene, dirijorul şi pianistul german Christian Zacharias se numără de ani buni printre favoriţii publicului bucureştean. Iubitorii marilor repertorii clasice, adepţii muzicii riguroase şi cei ai expresiei pure se pot bucura de prezenţa unui artist aflat la apogeul carierei, cu o viziune şi o putere de convingere artistică într-adevăr cu totul excepţionale. Sub bagheta sa Orchestra de cameră din Lausanne propune anul acesta un program extrem de atractiv dedicat integral creaţiei lui Schumann. Seria de concerte cuprinde două piese instrumentale inedite pentru pian şi orchestră din creaţia compozitorului german precum şi trei dintre simfoniile sale. Nu lipsesc însă nici  marile „hit-uri”: concertul pentru violoncel op 129 şi atât de celebrul său concert în la minor dedicat pianului.  

Cariera artistului german este una prodigioasă.În ianuarie 2007 MIDEM Classical Awards l-a desemnat „Artistul anului”, iar trei ani mai târziu Christian Zacharias a devenit ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor din Franţa, o recunoaştere cu totul specială care confirmă încă o dată aprecierea internaţională unanimă de care se bucură. Interpretările pianistului german au fost îndelung ovaţionate de-a lungul anilor şi multe dintre ele au devenit referinţe imprtante care au marcat lumea muzicală.

Aflate printre cele mai aşteptate momente ale seriei de evenimente majore ale festivalului, cele trei întâlniri „de la miezul nopţii” cu acest renumit ansamblu cameral pe care scena Atheneului le va găzdui în datele de 9, 10 şi 11 septembrie se anunţă a fi tot atâtea momente de referinţă ale acestei ediţii.