Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PARK(ing) Day 2012, o zi ploioasă, la iarbă verde, în parcare

RFI România a organizat vineri, 21 septembrie, cea de-a treia ediţie a PARK(ing) Day, un eveniment neconvenţional de mediu ce constă în transformarea parcărilor din marile aglomeraţii urbane în parcuri, pentru o zi. Anul acesta, două locaţii au fost transformate peste noapte în părculeţe şi redate bucureştenilor. Una dintre ele a vizat zona zero a aglomeraţiei Capitalei, parcarea Unirii şi cea de-a doua a fost amenajată într-un loc emblematic pentru bucureşteni, Centrul Vechi, chiar pe strada Lipscani.

Dacă în primele două ediţii ale evenimentului PARK(ing) Day vremea a ţinut cu noi, pentru cea de-a treia, ploaia a fost cea care i-a ţinut departe pe bucureştenii care ar fi dorit să se relaxeze la iarbă verde, în parcare. Pentru anul acesta, PARK(ing) Day a fost o zi ploioasă în Capitală, dar chiar şi aşa, în reprizele de pauză ale ploii, cei care au trecut prin zonele Unirii şi Lipscani s-au oprit câteva minute pentru o minirepriză de baschet sau un joc de badminton.

Chiar dacă vremea a fost capricioasă pentru un eveniment în aer liber, echipa RFI România a fost prezentă pe toată durata evenimentului la iarbă verde, în parcare, aşteptând momentele în care am putut lua împreună cu asalt părculeţele nou create.

Sutele de bucureşteni care se îndreptau spre locurile de muncă, ori ieşeau pentru pauza de masă au putut discuta cu reprezentanţii RFI România pentru a şti despre manifestul nostru pentru un oraş mai verde. Adolescenţii care veneau de la şcoală nu au rămas indifereţi şi au dat curs Mişcării noastre în ciuda vremii ploioase organizând concursuri pentru cel mai bun baschetbalist de la iarbă verde, din parcare.

PARK(ing) Day 2012 a fost un real succes pentru că bucureştenii au demonstrat că îşi doresc o Capitală mai verde. Toţi cei care s-au întâlnit cu echipa RFI România au transmis mesajele lor de susţinere pentru eveniment şi au salutat iniţiativa RFI România de a organiza la noi în ţară un eveniment desfăşurat la scară mondială. Pe 21 septembrie, în toată lumea s-a dat ora exactă pentru revendicarea spaţiilor verzi din marile aglomeraţii urbane, iar ţara noastră face şi ea parte din acest manifest global. 

PARK(ing) Day este un eveniment organizat de RFI România. Ediţia de anul acesta a fost susţinută de Arcub,  ApaNova Bucureşti, Mira Telecom, Romprest, Gazonul.ro, Carrefour România şi Intersport. Parteneri media: România Liberă şi ziare.com 

 

Executivul interimar condus de Emil Boc a primit undă verde din partea Parlamentului pentru a realiza bugetul de stat pe 2010.

Parlamentul a adoptat, miercuri, 4 noiembrie, o Hotărâre prin care solicită Guvernului să prezinte proiectul bugetului de stat şi proiectul bugetului asigurărilor sociale pe anul viitor.

Parlamentul îşi exprimă de asemenea angajamentul şi deplina susţinere pentru respectarea acordului cu Fondul Monetar Internaţional.

Senatorii şi deputaţii au adoptat cu unanimitate de voturi o declaraţie politică, în care se arată că numai în aceste condiţii România va putea depăşi criza economică.

Declaraţia a fost adoptată, ţinând cont că România are nevoie de un buget pe anul viitor în concordanţă cu angajamentele asumate prin acordul cu Fondul Monetar Internaţional.

"Constituţia şi legile ţării prevăd adoptarea bugetului de stat numai la propunerea Guvernului, iar reprezenţii FMI doresc din partea României un semnal politic clar privind continuarea politicilor prevăzute în cadrul acordului", se arată în declaraţia Parlamentului.

Autorităţile române au încheiat cu FMI un acord stand-by, pe doi ani, pentru aproape 13 miliarde de euro. Pachetul total de finanţare externă, de la Fondul Monetar, Uniunea Europeană, Banca Mondială şi BERD ajunge la circa 20 de miliarde de euro.

Teaser: 

Executivul interimar condus de Emil Boc a primit undă verde din partea Parlamentului pentru a realiza bugetul de stat pe 2010. Parlamentul a adoptat, miercuri, 4 noiembrie, o Hotărâre prin care solicită Guvernului să prezinte proiectul bugetului de stat şi proiectul bugetului asigurărilor sociale pe anul viitor.

Zona: 
România
Categorie: 
Politică