Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Proiect ARCEN: „Cu bastonul prin București”

foto-arcen-4.jpg

Proiect ARCEN: „Cu bastonul prin București”

Sâmbătă, 28 iulie 2012, Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate- ARCEN a lansat cea de-a treia ediție a proiectului „Cu bastonul prin București”, turul-ghidat pietonal gratuit oferit bucureștenilor si turiștilor Capitalei desfășurându-se și în acest an sub sloganul: „Descoperă orașul pas cu pas!”.

În primul weekend al proiectului au participat un număr impresionant de oameni, la turul-ghidat pietonal oferit de voluntarii ARCEN luând parte peste 200 de persoane, majoritate bucureșteni, dar și turiști din Statele Unite ale Americii, Serbia, Grecia, Rusia și Italia.

Proiectul „Cu bastonul prin București” se va desfașura pe traseul Ateneul Român - Piața Națiunile Unite în fiecare sfârșit de săptămână, până pe 9 septembrie, în zilele: 4-5 august, 11-12 august, 18-19 august, 25-26 august, 1-2 septembrie, 8-9 septembrie, sâmbata de la ora 11.00 și duminica de la ora 18.00, plecarea fiind, de fiecare dată, din fața Ateneului Român.

Proiectul „Cu bastonul prin București" se desfășoară în al treilea an consecutiv, în contextul în care orașul București continuă să parcurgă un "anevoios proces de modernizare caracterizat prin haos urbanistic, lipsa viziunii autorităților locale, distrugerea memoriei orașului, dar și o lipsă de simpatie din partea locuitorilor lui."

Proiectul ARCEN  este o invitaţie adresată bucureştenilor spre a-și  descoperi cu alţi ochi oraşul în care trăiesc, de a-l aprecia şi, nu în ultimul rând, de a-l iubi. ARCEN oferă prin intermediul turului-ghidat pietonal şi o alternativă de petrecere a timpului liber în mijlocul oraşului.

În acest an, tururile-ghidate sunt pregătite de voluntarii ARCEN în limbile română, engleză și franceză, iar ARCEN oferă turiștilor care trec prin Capitală în timpul săptămânii, fie români sau străini, și tururi organizate la cerere, rezervarea tururilor pentru zilele lucrătoare fiind posibilă pe site-ul: www.arcen.info.

Voluntarii ARCEN reiau proiectul „Cu bastonul prin București” din dragoste pentru oraș și pentru locuitorii lui.