Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Queen’s Day olandez la Sala Dalles din capitală

afis-shortsup-amsterdam.jpg

Afiş ShortsUP Via Amsterdam

Pe 30 aprilie, cu câteva ore înainte de 1 mai, e sărbătoarea olandeză Queen’s Day, așa că ShortsUP va aduce Amsterdamul la București și va recrea atmosfera celebrei zile la Sala Dalles din capitală.

Sâmbătă de la 20.00, evenimentul ShortsUP Via Amsterdam va reuni unele dintre cele mai premiate scurtmetraje olandeze: Suiker (r. Jeroen Annokkeé), comedia care a primit anul acesta Premiul Publicului la Clermont-Ferrand, Father and Doughter (r. Michael Dudok de Wit), animația câștigătoare la Oscar, BAFTA și Clermont-Ferrand sau Raak (r. Hanro Smitsman), drama recompensată cu Ursul de Aur și cu trofeul European Film Awards.

După filme, de la 23.00, va avea loc un afterparty cu DJ-ul și producătorul olandez Paul du Lac și cu românii Flore și Ion. Paul du Lac e adeptul unui stil deep house/techno care în Olanda a impus o nouă mișcare muzicală.

Queen’s Day e sărbătoarea națională a Olandei, care la origine celebra ziua de naștere a fostei regine. Astăzi, toată lumea sărbătorește pe toată lumea prin petreceri, concerte outdoor, reprezentații de teatru și mai ales popularele street markets, în care oricine poate vinde vechituri la târgurile stradale. Portocaliul domină peisajul, căci e obligatoriu să porți o pălărie, un obiect vestimentar, face painting sau măcar un balon de această culoare. Și pentru participanții la ShortsUP Via Amsterdam se va impune dress code portocaliu.

Evenimentul se desfășoară sâmbătă 30 aprilie de la 20.00, în spațiul celor 2 etaje dedicate târgurilor și evenimentelor de la Sala Dalles din București.

ShortsUP Via Amsterdam este un proiect ORICUM realizat cu sprijinul Embassy of the Kingdom of the Netherlands, Grolsch și Discovery România.