Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


România şi Francofonia

paul-henri-poza-2.jpg

Ambasadorul francez la Bucureşti, Henri Paul

"România ar putea juca un rol politic mai important în cadrul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei", spune la RFI ambasadorul francez la Bucureşti, Henri Paul. Ambasada Elveţiei şi biroul regional al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei au lansat la Centrul Cultural Elveţian din Bucureşti (Maison Suisse) festivităţile lunii francofoniei în România.

Evenimentele sunt organizate de grupul ambasadorilor francofoni la Bucureşti, în colaborare cu Ministerul român al Afacerilor Externe şi alte instituţii din România.

Francofonie

Henri Paul, ambasadorul Franţei la Bucureşti

AscultăDownload

Cu această ocazie, ambasadorul Franţei, Henri Paul a declarat că doreşte o prezenţă politică mai importantă a României în cadrul Francofoniei.

Un simpozion dedicat literaturii francofone şi o expoziţie de benzi desenate fac parte dintre evenimentele ce vor avea loc în Capitală în Luna Francofoniei.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Francofoniei, pe 20 martie, întreaga lună va fi dedicată limbii franceze şi culturilor francofone.

În Capitală, simpozionul "Regards croisés sur la littérature francophone" va avea loc pe 23 martie, de la ora 9.30, la Biblioteca Centrală Universitară. Masa rotundă cu acest titlu va fi moderată de redactorul-şef RFI, Luca Niculescu, printre invitaţi numărându-se dramaturgul Matei Vişniec, scriitorul belgian Marc Quaghebeur, directorul Arhivelor şi Muzeului Literaturii de la Bruxelles, jurnalistul francez Bernard Magnier şi Thibault Martin, profesor la Universitatea Québec din Outaouais.