Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Scurtmetrajele de Oscar vin la Festivalul NexT!

god-love-still.jpg

Stop cadru din filmul "Zeul Iubirii"

Proiecţia eveniment Oscars Night face parte și anul acesta din programul Festivalului Internațional de Film NexT și va prezenta scurtmetrajele nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film în 2012 și câștigătorul din 2011.

 

Programul Oscars Night va avea loc vineri, 30 martie, de la ora 20.30, la Cinema Scala. Spectatorii vor păși pe covorul roșu sub luminile reflectoarelor alături de invitații festivalului, iar după proiecție sunt așteptați la „Soundtrack Party” în Coyote Cafe, clubul festivalului, unde vor răsuna cele mai cunoscute coloane sonore, de la „Dirty Dancing” și „Grease”, trecând prin „Pulp Fiction”, până la „Fight Club” sau „The Girl with the Dragon Tattoo”.

Biletul Oscars Night costă 15 lei în avans sau 20 lei în ziua proiecției și include și accesul la petrecerea din aceeași seară.

Proiecția va fi deschisă de „Zeul Iubirii” / “God of Love” în regia lui Luke Matheny, câștigătorul de anul trecut al celei mai râvnite statuete, la categoria scurt metraj de ficțiune. Fermecătorul film îl are în centrul acțiunii pe un tânăr campion de darts, cântăreţ prin cafenele și amorezat până peste urechi, care îşi vede dorinţele împlinite – la propriu – când primeşte o cutie misterioasă de săgeţi care te fac să te îndrăgosteşti. “Zeul Iubirii” nu este doar câștigătorul din 2011 al premiului Oscar, ci din echipa filmului face parte, în calitate de monteur, Levi Abrino, un vechi prieten al festivalului al NexT, participant la cea de-a doua ediție cu scurtmetrajul “The Lonely Bliss of the Cannonball Luke” / “Euforia solitară a lui Luke, Omul-Ghiulea”.

știgătorul de anul acesta al premiului Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj de ficțiune este “Malul” / „The Shore” în regia lui Terry George. Filmul spune povestea a doi prieteni din copilărie, Joe şi Paddy, despărţiţi timp de 25 de ani de conflictul nord-irlandez. Când Joe se întoarce acasă în Irlanda de Nord, fiica sa, Patricia, îi convoacă pe cei doi la o reuniune cu rezultate neaşteptate.

 

Trailerul câștigătorului de anul trecut, “Zeul Iubirii”/“God of Love”:

 

Festivalul Internațional de Film NexT va avea loc între 28 martie și 1 aprilie la Cinema Scala și Cinema Studio, iar seminariile, prezentate de JTI, se vor desfășura la Café Verona Cărturești.

Abonamentele sunt disponibile pe site-ul ticketfan.ro și în rețeaua Ticket Fan (în magazinele Flanco și la Librăria Engleză Anthony Frost). Spectatorii pot opta între diferite tipuri de abonamente și bilete iar studenții beneficiază de preț redus: Festival Pass (100 Lei)/Festival Pass pentru studenți (90 Lei), abonament 10 proiecții (80 Lei)/abonament 10 proiecții student (60 Lei), abonament 5 proiecții (40 Lei)/abonament 5 proiecții studenți (30 Lei). O proiecție cuprinde un calup de scurtmetraje, cu o durată totală de aproximativ 120 de minute. Singura excepție este programul NexT Generation, care prezintă filme de lungmetraj. 

Festivalul Internaţional de Film NexT se desfăşoară și în 2012 sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României. Activităţile Societăţii Culturale NexT se încadrează în “Viziunea pe 30 de ani pentru România” a Casei Regale.

Festivalul Internațional de Film NexT beneficiază de sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Ministerului Culturii și Patrimoniului Național.

 

Clipul de prezentare al secțiunii Oscars Night :

Oscars Night @ NexT 2012