Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Spectacol de muzică pentru Japonia

România dă o mână de ajutor victimelor cutremurului din arhipelagul japonez. Artistul Nicolae Voiculeţ alături de Crucea Roşie Română, Ambasada Japoniei, Ministerul Afacerilor de Externe şi UNESCO organizează vineri un spectacol de strângere de fonduri. Banii vor merge către famiile afectate de dezastrul din martie.

Prin acest concert umanitar muzicianul, Nicolae Voiculeţ se alătură artiştilor lumii în acţiunile umanitare care se desfăşoară în prezent pe glob pentru a dărui gânduri bune şi speranţă victimelor din Japonia. Concertul umanitar "Dăruieşte Speranţă" pentru Japonia, vine ca un omagiu adus celor dispăruţi şi familiilor lor îndurerate spune pentru RFI, Nicolae Voiculeţ.

" Eu nu fac altceva decât să încerc prin emoţia pe care mi-a dat-o această întâmplare să adun nişte stări, nişte oameni şi nişte bucurii pe care le putem da atât cât putem da noi. Mă simt dator de fiecare dată să pot face ceva pentru cei în nevoie. Oamenii au început să se schimbe puţin şi să uite care este menirea lor, unii au uitat să fie oameni, iar eu nu vreau să fac parte din acea categorie."

90 de mii de euro din donaţii

Concertul "Dăruieşte Speranţă" pentru Japonia este realizat cu ajutorul Crucea Roşie România. Preşedintele organizaţiei, Mihaela Geoană, spune că până acum s-au strâns pentru Japonia aprope 90 de mii de euro din donaţii.

" Campania a început într-un mod transparent s-au creat conturi speciale pentru această strângere de fonduri. Toate aceste fonduri vor fi transferate direct către Crucea Roşie Japoneză. Până în prezent s-au strâns 89.107 de euro din apeluri telefonice, sms-uri, donaţii on-line, donaţii în conturile Crucii Roşii. "

Pe de altă parte ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Natsuo Amemya a ţinut să mulţumească românilor pentru ajutorul dat până acum. "Am primit numeroase mesaje de compasiune şi de încurajare din multe ţări, inclusiv din România.Vreau să mulţumesc Crucii Roşii România pentru donaţiile considerabile din partea românilor.

Cu această ocazie tristă am aflat cât de mulţi prieteni avem defapt. Este cunoscut deja că Japonia a fost lovită de mai multe dezastre dar în acelaşi timp a primit şi multe binecuvântări din partea naturii, dând naştere unei culturi unice bazate pe armonie cu natura dar şi armonie între oameni."

Repertoriul concertului dedicat victimelor din Japonia cuprinde lucrări de Verdi, Schubert, Albinoni, Gheorghe Zamfir şi Nicolae Voiculeţ, cântate împreună cu orchestra "Liber Artis''. În cadrul serii vor avea loc momente artistice deosebite oferite de Nicolae Voiculeţ împreună cu formaţia sa alcătuită din 30 de muzicieni şi invitati speciali, actori, muzicieni şi balerini.

Cei prezenţi la eveniment vor putea transmite gândurile lor de speranţă, în scris pe o coală de hârtie. Mesajele vor fi apoi tipărite într-o carte care va ajunge direct la Împăratul Japoniei. Concertul umanitar "Dăruieşte Speranţa" pentru Japonia va avea loc la Paltul Parlamentului, vineri 27 mai.