Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Târg de Moş Nicolae, la MŢR

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

De vineri până duminică se desfăşoară la Muzeul Ţăranului din Bucureşti tradiţionalul târg de Moş Nicolae. Peste 150 de meşteri din toată ţara îşi prezintă creaţiile. Doritorii vor găsi de la haine populare şi mâncare tradiţională, la icoane şi mobilă. Ca şi anii trecuţi, meşterii vor aduce la târg lucruri tradiţionale din regiunile din care vin.

De vineri până duminică se desfăşoară la Muzeul Ţăranului din Bucureşti tradiţionalul târg de Moş Nicolae. Peste 150 de meşteri din toată ţara îşi prezintă creaţiile. Doritorii vor găsi de la haine populare şi mâncare tradiţională, la icoane şi mobilă.

Ca şi anii trecuţi, meşterii vor aduce la târg lucruri tradiţionale din regiunile din care vin : icoane pe sticlă sau pe lemn, pictură naivă, haine populare, coşuri de nuiele, mobilier vechi, lăzi de zestre sau genţi de piele lucrate manual.

Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, la târg veţi găsi şi decoraţii pentru brad, din materiale bio-degradabile, jucării, bijuterii unicat, dar şi dulciuri făcute în casă.

Pe lângă ele, va fi deschis un bufet al bucatelor tradiţionale, de unde puteţi face provizii pentru masa de sărbători.

Pentru copii şi nu numai : turtă dulce, cozonaci, miere şi sucuri naturale.

În week-end sunt programate şi mai multe ateliere : demonstraţii de olărit, cursuri de pictură pe faianţă sau mini-concerte cu instrumente populare.

Preţul unui bilet de intrare la târg este de patru lei şi de doi lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

 
Ioana Haşu, despre Târgul de Moş Nicolae, de la MŢR.