Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


"Toţi Cinci" - 3 ani de la premieră

Pe 14 ianuarie 2012, Compania Passe-Partout Dan Puric prezintă la Teatrul de pe Lispcani spectacolul aniversar "Toţi Cinci" - 3 ani de la premieră.

De la prima cortină ridicată în 2009, spectacolul "Toţi Cinci", adică: Ana Pepine, Dana Paraschiv, Silviu Man, Paul Cimpoieru şi Ştefan Ruxanda, a avut mai mult de 60 de reprezentaţii pe scene din ţară (Bucureşti, Arad, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Piteşti) dar şi din străinătate (Budapesta, Praga, Frankfurt am Main, Skopje etc). În 2009 s-a participat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Avignon Off, prezentând publicului francez un corchiu de artă contemporană romanesaca.

Pe 14 ianuarie, “Toţi Cinci”, în vârsta de 3 ani, se joacă la Teatrul de pe Lipscani. În deschidere, spectatorii vor putea urmări un film care, adună în câteva cadre, cei 3 ani de "Toţi Cinci".

 

SPECTACOL COORDONAT DE DAN PURIC

Scenariul şi regia: Toţi Cinci 

Costumele: Wilhelmina Arz

Producător:Art&Events Management- Florentina Ciocănea

 

Spectacolul   „Toţi Cinci", se numără printre primele creaţii proprii ale actorilor şcoliţi de Dan Puric. De fapt, este a 3-a premieră a acestei generaţii, dintr-o serie de 11.   “Toţi cinci”, deschide poarta spre sufletul omului contemporan bântuit de angoase, frustrări, vise, iubiri şi speranţe traduse în gest, dans  şi pantomimă. 

Comicul, tragicul şi ilarul converg către un final spectaculos care transcrie în imagini şi emoţii condiţia omului. Demersul spectacolului nu critică omul, nu-l umileşte ci îl susţine, dialogând profund, precum personajul lui Sorescu: „Lăsa, Iona, c-om ieşi noi cândva la lumină!"