Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Trei Premii Grammy, pianist şi dirijor, a treia participare la Festivalul Enescu

murray-perahia.jpg

Murray Perahia

Este o şansă şi totodată un privilegiu pe care publicul festivalului le are, dat fiind faptul că apariţiile lui Murray Perahia pe scenele de concert ale lumii constituie întotdeauna un eveniment primit cu un interes deosebit şi rămân memorabile pentru toţi cei prezenţi.

De altfel, distincţiile şi premiile Grammy primite de-a lungul anilor au adus în atenţia marelui public dimensiunile extraordinarei sale cariere pianistice şi au punctat în acelaşi timp realizările sale artistice de excepţie.

Concertul susţinut de către Murray Perahia constituie fără îndoială unul dintre punctele de atracţie din acest an ale Festivalului Internaţional George Enescu. După aproape patru decenii de carieră artistul american este considerat unul dintre marii maeştri ai claviaturii şi e de aşteptat ca evenimentul de la Bucureşti să reconfirme această apreciere excepţională de care întreaga sa activitate concertistică se bucură.

În dubla sa calitate de solist şi dirijor al celebrei orchestre “Saint Martin în the Fields”, anul acesta Murray Perahia propune un program care cuprinde lucrări de Haendel, Mozart şi Haydn, un repertoriu extrem de accesibil şi care pune în valoare în modul cel mai fericit abilităţile interpretative ale artistului. Inflexiunile baroce, perfecţiunea mozartiană şi umorul  părintelui clasicismului vienez vor fi prezente în seara de 10 septembrie pentru a reafirma perenitatea marii muzici. Murray Perahia nu este prima oară prezent în cadrul festivalului. Interpretările sale au constitut puncte de forţă de-a lungul ediţiilor din 2007 şi 2009 iar noua sa apariţie pe scena Atheneului nu poate decât să onoreze încă o dată nivelul excepţional de care Festivalul se bucură în ultimii ani.