Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tudor Giurgiu, premiat la gala Academiei de Film Europene

Pelicula "Superman, Spiderman sau Batman", de Tudor Giurgiu, a primit sâmbătă premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la gala Academiei de Film Europene (EFA). Evenimentul a avut loc la Valletta, în Malta, scrie Mediafax.

"Superman Spiderman sau Batman" spune povestea lui Aron, un băieţel de cinci ani, care, împreună cu tatăl său acoperit de griji, porneşte într-o dimineaţă pe un drum la capătul căruia doreşte, asemenea eroilor din benzile desenate, să-şi salveze mama bolnavă de inimă.

Urcat pe scenă pentru a-şi primi premiul, regizorul Tudor Giurgiu a amintit că sâmbătă, 1 decembrie, este Ziua Naţională a României. "Este grozav că (această premiere, n.r.) se întâmplă astăzi. Mi-ar plăcea ca politicienii să fie mai sensibili la problemele noastre, pentru că avem un mare talent, dar avem nevoie de mai multă susţinere", a spus Tudor Giurgiu.

Sursa: youtube

Recent, filmul lui Giurgiu a fost premiat cu aur și la festivalul Manhattan Short. La aceeași gală, lungmetrajul "Amour", de Michael Haneke, a câştigat premiul pentru cel mai bun film.

Totodată, lungmetrajul "Amour", de Michael Haneke, a fost marele câştigător al celei de-a 25-a ediţii a galei Academiei de Film Europene. Astfel, printre cele patru distincţii primite de cel mai recent titlu al lui Haneke s-au numărat cea pentru cel mai bun film şi cea pentru cel mai bun regizor.