Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ultimul rendez-vous cultural cu grupul Nervia la MNAR

MNAR invită publicul să profite de ultimele zile de vizitare ele expoziţiilor NERVIA: Pictori din anii 30 în Belgia şi Operele ruseşti în  zorii Baletelor Ruseşti 1901-1913. Pentru ambele expoziţii ultima zi de  vizitare este duminică, 16 ianuarie.

Pictori din anii 30 în Belgia prezintă retrospectiva grupului NERVIA prin intermediul a 130 de lucrări semnate de cei 9 artişti membri, care promovează o arta intimistă, puternic angajată în afirmarea identităţii culturale a valonilor.

Sâmbătă, 15 ianuarie, ora 11.00 are loc ultimul Rendez-vous cultural în expoziţia dedicată "nervienilor". Publicul este invitat la o prezentare însoţită de material ilustrativ, urmată de vizită ghidată în expoziţie. Durata: aprox. 2h. Tarif: biletul de intrare în expoziţie + taxa de 5 lei. Înscrieri la [email protected]
 
Operele ruseşti în zorii Baletelor Ruseşti 1901-1913 prilejuieşte întâlnirea cu 85 de costume create pentru operele ruseşti cu caracter istoric montate de Serghei Diaghilev la Paris la începutul secolului al XX-lea. Veţi descoperi creaţii somptuoase, din materiale preţioase şi bogat decorate, sau, dimotriva, croieli simple, imprimate cu moderniste motive decorative, în culori vii.
 
 Bonus pentru cei mici: după ce parcurgeţi expoziţia, amuzaţi-vă în săliţa educativă "echipată" cu jocuri şi costumaţi-vă ca un personaj din operele ruseşti !