Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Valonia-Bruxelles participă La Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus

Fidelă tradiţiei, în cadrul programului special de activităţi « 10 ani la Bucureşti », Delegaţia Valonia-Bruxelles vă invită să (re)descoperiţi, la cea de-a 19-a ediție a Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus, o bogată selecţie de literatură belgiena francofonă în original, precum şi traduceri în limba română, lucrări ştiinţifice, lucrări despre artă şi patrimoniu. Banda desenată belgiană va avea, de asemenea, un loc de cinste la standul nostru.

 

Cu această ocazie, Delegaţia Valonia-Bruxelles va organiza două evenimente speciale pentru a-l celebra pe scriitorul belgian francofon Michel de Ghelderode: masa rotundă „Ghelderode, mereu de actualitate” (în limba franceză), la standul Delegaţiei Valonia-Bruxelles, sâmbătă, 24 noiembrie, la ora 11:00, şi lansarea a două cărţi despre Michel de Ghelderode, „Avangardă şi Carnavalesc în Teatrul lui Michel de Ghelderode”, scrisă de Anca Maniutiu, şi „Pour une théâtralité picturale: Bruegel et Ghelderode en jeu de miroirs”, scrisă de Ştefana Pop-Curseu. 

La masa rotundă şi la lansare vor participa Prof. Dr. Rodica Pop, Directoare Centrului de Studii de Literatură Belgiană de Limbă Franceză de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, precum şi specialişti români care au studiat şi au tradus opera lui Michel de Ghelderode. 

Michel de Ghelderode (1898-1962) este un autor dramatic, cronicar şi epistolar belgian de expresie franceză. A scris mai mult de şaizeci de piese de teatru, o sută de povestiri, precum şi numeroase articole despre artă şi folclor. Este, de asemenea, autorul unei impresionante corespondenţe de mai mult de douăzeci de mii de scrisori. Michel de Ghelderode creează un univers fantastic şi agitat, adesea macabru, grotesc și crud. Eugen Ionescu şi-a exprimat în mai multe rânduri admiraţia faţă de opera autorului belgian, admiţând chiar influenţe ale dramaturgiei ghelderodiene asupra teatrului sau (mai multe informații www.ghelderode.be).

Publicul care va vizita standul Delegaţiei Valonia-Bruxelles la Gaudeamus va avea de asemenea ocazia să îl cunoască pe tânărul scriitor belgian francofon, Nicolas Ancion, care va fi prezent la Bucureşti în perioada 22-24 noiembrie.

 

Vă aşteptăm cu drag în universul cărţilor!

Pentru informaţii suplimentare, nu ezitaţi să ne contactaţi: 021 314 06 65.