Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


De ziua Majestăţii Sale, Regelui Mihai I, un extraordinar concert caritabil la Ateneu

Violonistul Alexandru Tomescu şi Ansamblul Stradivarius dirijat de Gabriel Bebeşelea au concertat într-o sală plină pentru tinerii talentaţi sprijiniţi de Fundaţie.

Joi 25 octombrie 2012, de ziua Majestăţii Sale Regelui Mihai I, Fundaţia Principesa Margareta a României a organizat la Ateneul Român a cincea ediţie a concertului caritabil în beneficiul programului Tinere Talente. Concertul a fost oferit anul acesta de violonistul Alexandru Tomescu şi Ansamblul Stradivarius dirijat de Gabriel Bebeşelea.

Programul muzical al serii a cuprins Anotimpurile  de Antonio Vivaldi şi Cele patru anotimpuri de Astor Piazzola.

Concertul a strâns aproximativ 70.000 de euro pentru susţinerea unei noi generaţii de tineri talentaţi aflaţi în imposibilitatea materială de a-şi dezvolta potenţialul artistic.

La eveniment au participat Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare, Principele Radu şi Principele Nicolae ai României.

Fondurile strânse din sponsorizări, vânzare de bilete şi donaţii la concertul din acest an vor sprijini în 2013 programul naţional Tinere Talente, prin care Fundaţia oferă burse de studiu, mentorat şi oportunităţi de promovare celor mai promiţători tineri artişti români din domeniul muzicii clasice şi al artelor plastice, aflaţi la început de carieră. 

 Proiectul Tinere Talente este un model în societate. El arată că fiecare dintre noi poate schimba destine. Prin puterea exemplului, programele susţinute de Fundaţia Principesa Margareta a României sprijină dezvoltarea României. Fundaţia continuă tradiţia strămoşilor mei în educaţie şi cultură”, a declarat Alteţa Sa Regală, Principesa Margareta a României.

În deschiderea concertului, cei peste 800 de invitaţi prezenţi în sala Ateneului Român i-au putut cunoaşte pe tinerii sprijiniţi anul acesta urmărind un scurt film documentar realizat de TVR 1.

În 2012, Fundaţia Principesa Margareta a României a oferit  28 de burse de studiu, în valoare de 2.000 de euro fiecare, pentru 14 muzicieni şi 14 artişti plastici.  

Cea de-a cincea ediţie a concertului caritabil va fi difuzată la postul TVR1 în cadrul a două ediţii ale emisiunii „Ora Regelui”, în data de 17 noiembrie, respectiv 25 noiembrie.