Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Grafician, simplu desenator, artist?

De multe ori ne uităm la un vizual, indiferent că este vorba despre o machetă, un logo sau un simplu mesaj, iar acesta vorbeşte de la sine mai mult decât subiectul pentru care a fost creat. În acel moment te întrebi care este acel ingredient secret care face diferenţa între un simplu desenator şi un grafician talentat? 

Înainte de toate trebuie să fie înţeles termenul în sine. Un grafic designer, aşa cum îl numesc americanii, sau un artist, înţeles în acest sens, poate avea mai multe arii de interes. Unii produc artă şi atât, ca o meserie vocaţională, iar în această categorie intră acei artişti interesaţi de pictură, sculptură şi nu numai. Mai există acei artişti care fac design vestimentar (în limba română, ei crează grafică pentru haine). A fi un grafician înseamnă de fapt că ai la dispoziţie o planetă foarte largă de domenii în care te poţi exprima şi implicit subiecte de abordat. 

Dar, pentru a simplifica puţin acest spectru, putem spune că un grafician este cel care lucrează creativ pe sau printr-un un concept vizual. RFI România îşi doreşte astfel să treacă dincolo de graniţele ţării şi să îi descopere pe toţi acei artişti talentaţi în acest domeniu, din orice colţ al lumii ar fi ei şi să ne trimită ideile lor, iar subiectul abordat să fim chiar noi, radioul nostru.