Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


MIRA TELECOM susține literatura contemporană româneasca la Salonul Internațional de Carte de la Paris

MIRA TELECOM se implică în evenimente culturale de anvergură internațională. Compania va sponsoriza participarea postului de radio RFI România la Salonul Internațional de Carte de la Paris, care va avea loc în perioada 22 - 25 martie 2013. RFI România va transmite în zilele respective, informații despre derularea evenimentului, chiar din pavilionul expoziţional de la Porte de Versailles, Paris.

România va fi țară invitată de onoare la cea de-a 33-a ediție a Salonului Internațional de Carte de la Paris. Statutul de țară invitată de onoare confirmă poziția ascendentă a Romaniei pe piața literară internațională.  Un alt invitat de onoare va fi orașul Barcelona. Standul național al României este organizat de Institutul Cultural Român, iar în cadrul acestui stand își vor expune lucrările literare scrise în limba română sau traduse în limba franceză, 27 de scriitori - eseiști, autori de roman grafic, dramaturgi, poeți și romancieri - din România și din Republica Moldova, precum și scriitori români care trăiesc în străinătate. 

Printre participanți se află nume cu rezonanță în literatura românească contemporană, precum:  Gabriela Adameşteanu, Mircea Cărtărescu, Matei Vişniec, Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, Nicolae Breban,  Neagu Djuvara și Mircea Dinescu.

O serie de evenimente conexe sunt programate în cursul celor patru zile: dezbateri literare, lecturi publice, prezentări de carte, sesiuni de autografe, expoziţii, concerte sau prezentări de modă. Lista evenimentelor se regăsește pe site-ul oficial al Centrului Naţional al Cărţii din Franţa (Centre National du Livre).

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Centrul Național de Carte (CNL) din Franța, Institutul Francez și Institutul Cultural Român (ICR). În 2012, Salonul Internațional de Carte de la Paris a reunit 2.000 de autori și 1.200 de edituri din 40 de țări, iar invitații de onoare au fost Japonia și orașul Moscova.

MIRA TELECOM și-a manifestat interesul față de proiectele culturale și anul trecut.  Compania a sponsorizat concertul "Așteptând Craciunul", un proiect de mare valoare culturală, inițiat și realizat de Asociația Culturală "Grigore Leșe". Concertul a fost organizat cu scopul de a promova adevăratele colinde românești și grupurile țărănești de colindători autentici din satele noastre. Asociația Culturală "Grigore Lese" are drept misiune recuperarea, conservarea și promovarea muzicii tradiționale românești din patrimoniul cultural național.

 

MIRA TELECOM (www.miratelecom.ro) – companie cu capital integral românesc, fondată și condusă de Stelian Ilie, Președinte al Grupului – și-a început activitatea cu distribuția echipamentelor de radiocomunicații. Diversificarea serviciilor a reprezentat un principiu de bază în evoluția companiei, MIRA TELECOM oferind astăzi soluții complete de securitate, IT și telecom. În ultimii ani, compania a investit masiv în cercetare, în domeniul tehnologiei pentru securitate. Recent a fost finalizată construcția unui centru propriu de cercetare și dotarea acestia cu aparatură de laborator și platforme software de înalt nivel tehnologic. MIRA TELECOM are 14 ani de experiență pe piața româneasca și internațională.

788