Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


20% din acţiunile Tarom vor fi vândute pe bursă. Analist: Este necesară o restructurare

tarom-listarea-bursa.jpg

Tarom, spre listarea la bursă

Guvernul a aprobat vânzarea pe bursă a unui pachet de acţiuni reprezentând 20% din capitalul social al Tarom. Decizia a fost luată conform angajamentelor convenite cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană. Premierul Emil Boc a solicitat ca termenul de vânzare a acţiunilor să fie stabilit de Executiv pentru a evita recentul eşec al vânzării la bursă a aproape 10% din Petrom.

Analistul economic Dan Suciu spune la RFI că, înainte de toate, ar trebui eficientizată compania şi apoi vândute acţiunile la bursă.

"Ceea ce trebuie făcut întâi la Tarom este o restructurare şi o rearanjare a acestei companii, apoi ieşirea pe bursă. Decizia de a ieşi pe bursă nu este greşită, nu asta contest, ci modul în care se face. Acum când compania este pe pierderi vânzarea la bursă dintr-o dată nu schimbă cu nimic faţa companiei. Iar acest lucru se pare că întârzie, mă refer la schimbarea la faţă a companiei Tarom", spune Dan Suciu, analist economic la Money Channel.

Potrivit biroului de presă al Executivului, decizia privind momentul vânzării pachetului de acţiuni de la Tarom va fi luată de Guvern.

 
Analistul economic Dan Suciu, în dialog cu Liliana Simionescu, despre listarea acţiunilor TAROM la bursă