Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Adrian Vasilescu: E pericol în 2012. Să nu scăpăm hăţurile!

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, atrage atenţia clasei politice "să nu scape hăţurile" în anul electoral 2012. Vasilescu spune la RFI că 2012 "e un pericol" din acest punct de vedere. El speră că politicienii nu vor face "promisiuni deşarte" şi nici nu vor veni cu "pomeni electorale".

Întrebat ce crede că se va întâmpla în România, în anul electoral 2012, Adrian Vasilescu a răspuns: "E un pericol! Întotdeauna în anii electorali, noi am scăpat hăţurile şi nu numai noi, cam toate ţările scapă hăţurile în anii electorali".

Totuşi, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR) consideră că "e un alt context economic".

Adrian Vasilescu e de părere că "şirul de drame pe care le-a adus criza, şirul de suferinţe în casele oamenilor i-a învăţat minte pe politicieni şi vor fi cu ochii în patru nici să nu facă promisiuni deşarte, nici să nu vină cu pomeni electorale".

 

Vasilescu: Majorarea salariilor e posibilă, dar cu anumite condiţii

 

Campania electorală din 2012 va avea "un specific aparte", în opinia lui Adrian Vasilescu. "Eu aş spune că şi ţara s-a mai trezit şi vor fi cu ochii pe politicieni şi vor aştepta nu promisiuni, ci analize şi demonstraţii practice, privind modul în care poate fi scoasă România din încurcătura în care a intrat", apreciază consilierul guvernatorului BNR.

Întrebat de RFI dacă anunţata majorare a salariilor bugetarilor anul viitor se înscrie în categoria măsurilor electorale, Adrian Vasilescu a răspuns: "Dacă bugetul va fi construit în aşa fel încât să poată aduce fără creşteri de taxe o plajă mai largă de venituri bugetare, atunci este firesc să se producă de la 1 ianuarie creşterea salariilor bugetare".

 
Adrian Vasilescu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre majorarea salariilor bugetarilor şi anul electoral 2012