Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Andreea Paul: Intrarea Hidroelectrica în insolvenţă a reuşit să omoare contractele făcute pe bune

Intrarea Hidroelectrica în insolvenţă nicidecum nu a reuşit să rezolve problema "băieţilor deştepţi", spune la RFI vicepreşedintele PDL, Andreea Paul. Ea consideră că măsura a "omorât" contractele corecte.

Pentru Andreea Paul, intrarea Hidroelectrica în insolvenţă este "o decizie foarte controversată" cu care nu va fi "niciodată de acord".

Intrarea Hidroelectrica în insolvenţă "nicidecum nu a reuşit să rezolve problema "băieţilor deştepţi", dar a reuşit să omoare contractele făcute pe bune, contractele corecte. Aşa se face că firme care anterior erau solide şi aveau relaţii contractuale corecte cu Hidroelectrica acum sunt în faţa riscului de faliment, pentru că nu-şi mai încasează sumele cuvenite", spune ea.

Insolvenţă Hidroelectrica

Andreea Paul, vicepreşedinte PDL

AscultăDownload

Andreea Paul precizează că "Moody's a retrogradat mai multe companii şi Transelectrica de curând şi Hidroelectrica. Tot Moddy's a retrogradat şi a modificat perspectiva ratingului obligaţiunilor de stat ale României de la stabilă la negativă, obligaţiunile în valută la fel în monedă locală pe termen lung şi scurt. Deci lucrurile nu se arată deloc pozitive".

Ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica în această toamnă, aşa cum unii "trâmbiţează triumfalist", nu este posibilă, un termen realist fiind luna iunie 2013, potrivit reprezentantului administratorului judiciar al companiei, Remus Borza.

"Unii trâmbiţează triumfalist ieşirea Hidroelectrica din insolvenţă în octombrie-noiembrie. Încă nu este oportun. Unii cred că insolvenţa s-a terminat prin denunţarea contractelor cu băieţii deştepţi. Din punctul meu de vedere nu este posibil", a declarat Borza luni, 13 august.