Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Banca Mondială : Agricultura României este învechită

200907-13739.jpg

Banca Mondială : Agricultura României este învechită

Agricultura românească este fragmentată şi învechită, consideră Banca Mondială. Acest domeniu are nevoie de investiţii majore la capitolul competitivitate, potrivit instituţiei amintite. Politica Agricolă Comună poate oferi multe beneficii fermierilor români, atât financiare, cât şi de integrare şi de stabilitate, mai apreciază Banca Mondială.

Agricultura românească este fragmentată şi învechită, consideră Banca Mondială. Acest domeniu are nevoie de investiţii majore la capitolul competitivitate, potrivit instituţiei amintite.

Politica Agricolă Comună poate oferi multe beneficii fermierilor români, atât financiare, cât şi de integrare şi de stabilitate, mai apreciază Banca Mondială.

Organismul arată în Strategia de Parteneriat cu România pentru 2009 - 2013 că datorită Politicii Agricole Comune, România beneficiază de fonduri în valoare de 14,5 miliarde de euro, în perioada 2007-2013.

Banca Mondială rămâne activă în agricultura românească prin trei proiecte : unul legat de calitatea terenurilor şi de absorbţia fondurilor europene, altul ce îşi propune să îmbunătăţească competitivitatea şi un al treilea referitor la reabilitarea sistemelor de irigaţie şi creşterea productivităţii, potrivit Mediafax.

Banca Mondială propune ca departamentele guvernamentale care se ocupă de agricultură şi dezvoltare rurală să îşi îmbunătăţească performanţele prin asistenţa tehnică.

Conducerea Băncii Mondiale a aprobat joi, 16 iulie acordarea unui împrumut de trei sute de milioane de euro pentru România. E vorba de prima tranşă din programul de finanţare în valoare de un miliard de euro.

Banii vor fi folosiţi pentru a ajuta la atenuarea efectelor crizei economice globale şi la reluarea proceselor de creştere economică şi convergenţă.

198