Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


BNR dă o mână de ajutor statului

Banca Naţională a României a dat drumul la mai mulţi bani pe piaţă : concret, BNR a redus rezervele minime obligatorii pe care băncile comerciale sunt obligate să le ţină la banca centrală de la 30, la 20 la sută. Astfel, băncile comerciale vor beneficia de un plus de valută într-un moment în care statul este principalul lor creditor. Ultima oară, statul s-a împrumutat cu 400 de milioane de euro, chiar în ziua în care FMI şi Comisia Europeană au anunţat oficial amânarea următoarelor tranşe din împrumutul acordat României, tranşe care se ridică la aproape 2 miliarde şi jumătate de euro.

Banca Naţională a României a dat drumul la mai mulţi bani pe piaţă : concret, BNR a redus rezervele minime obligatorii pe care băncile comerciale sunt obligate să le ţină la banca centrală de la 30, la 20 la sută.

Astfel, băncile comerciale vor beneficia de un plus de valută într-un moment în care statul este principalul lor creditor.

Ultima oară, statul s-a împrumutat cu 400 de milioane de euro, chiar în ziua în care FMI şi Comisia Europeană au anunţat oficial amânarea următoarelor tranşe din împrumutul acordat României, tranşe care se ridică la aproape 2 miliarde şi jumătate de euro.