Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bosch, la un pas de venirea la Jucu

bosch-un-pas-venirea-jucu.jpg

Grupul german Bosch vrea să se instaleze la Jucu (Cluj).

După compania italiana De’Longhi, care a cumpărat halele Nokia de la Jucu, o altă investiţie majoră se anunţă în acelaşi parc industrial de lângă Cluj. Producătorul german de componente electrice auto Bosch este pe ultima sută de metri să semneze un contract cu Consiliul Judeţean Cluj, pentru o fabrică ce se va întinde pe 20 de hectare.

Corespondenta RFI la Cluj, Bianca Pădurean

Bosch ar urma să-şi construiască o fabrică de componente electronice pentru borduri de maşini, în parcul industrial Tetarom III de la Jucu, de unde a plecat producătorul finlandez de telefoane mobile, Nokia. În timp ce vechea hală a Nokia va fi a italienilor de la De’Longhi, Bosch îşi va ridica propria unitate de producţie, pe 20 de hectare de teren.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, contractul final a fost negociat, dar nu a fost încă semnat, pentru că Bosch mai are de lămurit o serie de aspecte cu Ministerul român al Finanţelor Publice. Parafarea înţelegerii ar urma să aibă loc până la finele primului trimestru al acestui an, estimează autorităţile judeţene.

Compania germană va investi 60 de milioane de euro şi va crea până la două mii de locuri de muncă. Cu filiale în peste 60 de ţări, grupul Bosch este unul dintre liderii globali ai furnizorilor de tehnologie şi servicii.

Cluj, Bianca Pădurean, despre venirea Bosch la Jucu