Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bucureştenii se pregătesc de o zi de coşmar

metrou-bucuresti-tren-statie-20100531163946.jpg

Metroul bucureştean, afectat de greva generală.

Transportul public din Bucureşti este afectat marţi, 1 iunie, de o grevă. Metrourile nu circulă deloc până la prânz, iar mijloacele de suprafaţă au fost reduse. E un protest faţă de măsurile anti-criză ale Guvernului, în special faţă de reducerea salariilor cu 25% pentru angajaţii din sectorul bugetar.

Transportul public din Bucureşti este afectat marţi, 1 iunie, de o grevă. Metrourile nu circulă deloc până la prânz, iar mijloacele de suprafaţă au fost reduse.

E un protest faţă de măsurile anti-criză ale Guvernului, în special faţă de reducerea salariilor cu 25% pentru angajaţii din sectorul bugetar.

Sindicatele de la Regia de Transport Bucureşti au anuntat încă de vinerea trecută că mijloacele de transport în comun vor circula de 1 iunie doar în proporţie de 85%. Adică o mică parte dintre şoferii troleibuzelor şi tramvaielor vor fi în grevă, dar autobuzele ar urma să circule normal. Metroul nu va circula însă deloc până la ora 12.

În zonele deservite de metrou şi tramvaie vor fi introduse linii suplimentare de autobuz, a anunţat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Mai exact, în cursul dimineţii şi până la prânz, în zonele cu metrou, numărul autobuzelor ar urma să fie suplimentat cu 20%.

În tot acest timp, traseele iniţiale ale autobuzelor şi troleibuzelor rămân neschimbate.

Greva de 1 iunie e un protest de solidaritate cu celelalte sindicate din ţară, care au încetat activitatea în semn de protest faţă de măsurile anti-criză adoptate de Guvern. Există mai multe sindicate la RATB şi Metrorex, iar decizia de a participa sau nu la grevă a fost luată individual.