Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Carne irlandeză infectată, în România

200812-8625.jpg

Carne irlandeză infectată, în România

Carnea irlandeză contaminată cu dioxină a ajuns totuşi în România. A
confirmat-o Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru
Siguranţa Alimentelor, după o notificare din partea Comisiei Europene.
Anterior, tot ANSVSA era cea care spunea că produsele respective nu au
ajuns în România.

Carnea irlandeză contaminată cu dioxină a ajuns totuşi în România. A confirmat-o Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, după o notificare din partea Comisiei Europene. Anterior, tot ANSVSA era cea care spunea că produsele respective nu au ajuns în România.
Peste 3,5 tone de carne de porc contaminată, provenind din Irlanda au ajuns la un depozit din Capitală şi au fost livrate la cinci firme din Ilfov, Buzău şi Olt, a anunţat miercuri, 10 decembrie vice-preşedintele Autorităţii, Csutak Nagy Laszlo (audio). El crede că produsele ar putea ajunge şi în alte judeţe.
Vice-preşedintele ANSVSA spune că această carne a fost procesată, intrând în amestec cu alte produse, astfel că riscul de contaminare este mai mic.
Carnea de porc contaminată cu dioxină poate afecta sănătatea populaţiei, doar dacă este consumată continuu timp de câteva luni. În acest caz, ea poate afecta pielea şi ficatul.
Şeful Institutului de Cercetări Alimentare, Gheorghe Mencinicopschi (audio) spune la RFI că dioxina, în concentraţii ce depăşesc normele admise poate duce la apariţia cancerului. (CR - 10 December 2008;12.40h)

516