Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Concedieri la Nokia Cluj

nokia-fabrica-jucu-judetul-cluj-indicator-nokia-spate-o-caruta.jpg

Disponibilizări la Centrul de Cercetare şi Dezvoltare Nokia din Cluj

Circa 120 de angajaţi de la Centrul de Cercetare şi Dezvoltare Nokia din Cluj vor fi daţi afară. Activitatea unităţii va fi "diminuată complet" până la sfârşitul trimestrului al treilea din 2011. Producătorul finlandez de telefoane mobile va concedia şase mii de angajaţi la nivel mondial.

"Ca parte a procesului de aliniere la strategia Nokia, se estimează că anunţul privind reducerea forţei de muncă va avea impact asupra sitului de Cercetare şi Dezvoltare aflat în cadrul Olympia Business Center din Cluj. Se preconizează că vor fi afectate aproximativ 120 de persoane. Nokia estimează că până la sfârşitul trimestrului al treilea 2011, proiectele curente desfăşurate în această locaţie vor fi diminuate complet", se arată într-un comunicat al companiei.

Operaţiunile de cercetare şi dezvoltare din România vor continua în alte centre de la nivel mondial. În schimb, nici un fel de schimbări nu sunt preconizate în privinţa fabricii de la Jucu.

Angajaţii daţi afară vor putea rămâne pe statele de plată până la sfârşitul anului 2011.

"Reducerea de personal se estimează că se va desfăşura în etape, până la sfârşitul anului 2012, în concordanţă cu dezvoltarea portofoliului de produse şi servicii ale companiei. În acest interval de timp, Nokia intenţionează să îşi extindă capacitaţile de dezvoltare a dispozitivelor inteligente bazate pe platforma Windows Phone, gama extinsă de terminale mobile şi portofoliul de servicii", mai arată comunicatul companiei.

Grupul Nokia se pregăteşte pentru cel mai amplu program de concedieri din ultimii 20 de ani. Circa şase mii din cei 130 de mii de angajaţi la nivel mondial vor fi daţi afară de producătorul finlandez de telefoane mobile, cel mai mare din lume.

Producătorul finlandez a avut în primul trimestru un profit net mai mic cu 1,4% faţă de perioada similară a anului trecut, mai exact 344 de milioane de euro.